Prémium grillezés – prémium életérzés

Prémium grillezés – prémium életérzés

Hát ez is eljött, végre júniust írunk, lassan véget ér az iskola (na jó, a digitális oktatás), hosszúak a napok, egyre melegebbek az esték, és talán már a vírus miatt sem kell (annyira) aggódnunk. Igen, tagadhatatlanul itt a grillezés ideje! Tudta, hogy Magyarországon „tömegsportnak” számít a grillezés? Süt a szomszéd, a nagybácsi, a fodrász, a mérnök, az orvos és a celebek is. Viszont az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között „sportolunk”. Szerintem ne adja alább, legyen prémium a grillezés és prémium az életérzés is!

prémium grillezés

Villantsunk grillsütőt!

Talán az elmúlt hetekben, hónapokban kicsit visszafogottabbak voltunk a grillezés terén. Persze, persze, sütöttünk tavasszal is, de nagy társaságot nem mert hívni az ember. Most viszont, hogy folyamatosan enyhülnek a járványügyi intézkedések és lassan ránk talál a jó idő is, eljött az igazi kerti partik, a prémium grillezés ideje. Ilyenkor az ember szeretné a lehetőségeihez képest a legtökéletesebben megvendégelni a barátait, gondosan bevásárol, tervez, süt, főz…

Odaégett hús? Dől a füst és a könny? Azt ne!

Kevés annál kínosabb dolog fordulhat elő, mint amikor a sok előkészület után odaég a grillen a hús. Vagy amikor nem tudnak egyszerre enni a vendégek, mert túl kicsi a grill. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az egyszerűbb készülékek tisztítása sem gyerekjáték… Szóval a grillezésre is igaz a közhelyes mondás: olcsó húsnak (grillnek), híg a leve.

Milyen a tuti grill?

A választásnál fontos szempont, hogy milyen gyakran használjuk a grillsütőt, és mennyi embert szeretnénk az elkészült ételekkel elkápráztatni. Aztán fontos tisztázni, hogy faszenes, elektromos, vagy gáz készüléket veszünk-e. A faszenes mellett a fő érv a füstös íz, az elektromos és gáz készüléket viszont sokkal egyszerűbb használni: szabályozható a hőmérsékletük, ráadásul nincs zavaró füst.

Prémium grillezés prémium készülékkel

Pár aprónak tűnő, ám hosszú távon nagyon lényeges ismérvet összegyűjtöttünk – ha olyan grillsütőt választ, amely megfelel ezeknek a kritériumoknak, akkor komfortosabbá teszi az életét. Praktikus, ha a grill oldalán van pakolófelület – olyan rész, ahova elfér a pácolt hús, vagy tányér, esetleg a sütés fontos kelléke, a hideg fröccs. A beépített hőfokmérő mutatja, hogy hány fokon van a rácson az étel és mikor kezd kifáradni a parázs. Fontos, hogy egyszerűen és jól szabályozható legyen a hőmérséklet. Nagyon hasznos, ha állítható a grillmagasság – tehát vagy a faszén, vagy a grillrács magassága. Így szükség esetén közelebb (vagy távolabb) tudjuk vinni az izzó parazsat az ételhez. Ha van teteje a grillnek, akkor szelídebben, lassú tűzön tudjuk megsütni a húsokat. És újra itt a már említett takarítás: érdemes olyan grillt választani, amelynek több kisebb és kényelmesen elmosható darabból áll a rácsa. Vannak olyan sütők, amelyek képeket magas hőmérsékleten leégetni a rászáradt maradékot. Ezután elég egy bronzkefével átsikálnunk és jöhet a következő sütögetés. És a profi grillkészülékek fő jellemzőinek még csak a töredékét ismertettük! Ezért (is) érdemes nálunk vásárolni, mert mi minden termékünket jól ismerjük, és szakmai tanácsokkal tudunk segíteni vásárlóinknak, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő készülékkel térhessenek haza.

Semmihez sem hasonlítható életérzés

Bár tudományos kutatások erről még nem készültek, de talán tényként kijelenthetjük, hogy a grillezés stresszoldó hatású. Egy elegáns és praktikus sütőben élmény az ételek elkészítése, ha közben elkortyolunk egy pohár jó bort, illetve összegyűlik a kellemes társaság, akkor nem lehet okunk panaszra. Ráadásul a grill ételek különleges ízvilágát semmihez nem lehet hasonlítani. Én meg is éheztem, azt hiszem kezdődhet a prémium grillezés!