Plancha – a spanyol gyöngyszem

Plancha – a spanyol gyöngyszem

Imád grillezni? Alig várja, hogy este elővegye a sütőt? De kipróbálna egy új módszert? Itt az alkalom! A legújabb Plancha sütők és főzőlapok a grillezés új élményét hozzák el. Az eszköz Spanyolországból indult világhódító útjára, rendkívül kényelmes, egyszerre sok embernek készíthetünk vele ínycsiklandó ételeket, ráadásul szuperegészségesen… Ismerje meg a Planchat!

A la Plancha”

A spanyol kifejezés azt jelenti, hogy fémlemezen sütve. A Plancha ételeket hagyományosan egy kerek, lapos fémlemezen készítik el. A 19. században, nagyobb rendezvényeken tűnt fel először.

Persze nem a mai alakjában: akkor még nagy tányérokat helyeztek az izzó parázsra, amelyeken egymás mellett sütötték a húsokat, halakat.

A parazsat később felváltotta a gázégő, aztán a ’70-es években a Plancha átlépte a spanyol határokat és egész Európában elterjedt.

A hő ereje

Ahogy már írtuk: hagyományosan kerek alakúak a Plancha sütőlapok, mert ezeken jobban terjed a hő. A rácsok krómozottak, így egészséges ételek készíthetőek és könnyű a tisztítás is.

Mivel még jobban felforrósodnak, mint a hagyományos grillek, ezért gyorsabban is készülnek a fogások,

nem száradnak ki, lédús marad a hús és a hal belseje is. A húsok pórusai a grillrácsra kerülve azonnal bezáródnak, ezért lesznek zamatosabbak.

Fő az egészség!

A grillezéskor is csak minimális zsiradékra van szükség, ha viszont Planchat használunk, akkor még annyira sem!

Teljesen elhagyhatjuk az olajat, zsírt,

viszont ropogósak maradnak az ételek, megőrzik az eredeti ízüket. Ez nemcsak a fogyókúrázóknak fontos, hanem azoknak is, akik igyekeznek minél egészségesebben élni…

Tenger gyümölcsei

A Plancha-n gyakran sütnek tenger gyümölcseit. Spanyolországban ha elsétálunk a rakpartokon, akkor lépten-nyomon ilyen sütőkbe ütközünk. Hogy miért? Ezek az élelmiszerek gyors, magas hőfokú főzést igényelnek, így a legjobb választás a Plancha. És az is fontos szempont, hogy egyszerre viszonylag sok étel elkészíthető vele, így ha nagyobb társaságot várunk, akkor is kitűnő választás!

Sütő és főzőlap

Természetesen a Grill-Gurunál mi is forgalmazunk asztali Planchat: , de a grillsütőre tehető öntöttvas lap és a tisztító spatula is kapható nálunk. Ha kedvet kaptak a Plancha-hoz, keressenek minket bizalommal! Kollégáink segítenek a választásban!