Bikini-kompatibilis nyári grillételek

Ha nyár, akkor forróság, strand, hűs italok és könnyű grillételek. Önnek is ezek ugranak be? Oké, tudjuk, nem mindenki szereti magát fürdőruhában mutogatni a strandon. De finomakat enni mindenki szeret… Ilyenkor, a legmelegebb hónapokban másra van szüksége a szervezetünknek, mint mondjuk télen, más típusú ételek esnek jól. Most hasznos tippeket adunk a nyári grillételek elkészítéséhez, valamint konkrét receptekkel is készültünk. Induljon a nyári grillkaland! 

nyári grillételek

Van, aki forrón szereti 

Az extrém nyári meleg jelentősen megterheli a szervezetünket. Általában nem alszunk jól, kevésbé tudjuk kipihenni magunkat. Közben a forróságban jobban izzadunk, több sót veszítünk, könnyen kiszáradhatunk, a keringési rendszer is az átlagosnál nagyobb megterhelésnek van kitéve.

Fontos, hogy sokat igyunk (most az alkohol- és cukormentes italokra gondolunk), hűtsük magunkat és kímélő ételeket válasszunk.

Így könnyebb lesz a szervezetünknek is – nem kell a nehezen emészthető, zsíros cupákok feldolgozásával foglalkoznia. Talán mondanunk sem kell, most a grill a legjobb választás! Ráadásul a nyáresti közös grillezések hangulata nem összehasonlítható mással. 

Nyári grillételek 

Szóval azon már túl vagyunk, hogy ne nehéz húsokat grillezzünk ilyenkor. Akkor mit? Hát mondjuk csirkét, halat, sajtot, krumplit – esetleg kolbászkákat.

És itt a rengeteg szezonális zöldség! Azokról se feledkezzünk meg! Kiválóak grillezve, vagy frissen felszelve egy salátában a grillezett húsok mellé.

Kísérletezzünk bátran a fűszerekkel, a saláta öntetekkel, ezek pillanatok alatt feldobhatják a megszokott ízeket. 

Ízletes sasliknyárs 

Egy népszerű nyári grillétel a sasliknyárs. Most egy finom, fűszeres verziót ajánlunk. Kell hozzá két gerezd fokhagyma, két evőkanál olívaolaj, egy kis chilipor, két teáskanál fűszerpaprika, só, bors. Ezeket egy tálkába összekeverjük, majd beletesszük a felkockázott csirkemellet, vagy sertéskarajt – körülbelül fél kilót. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy érjenek össze az ízek. A húsokat paprikával, hagymával, esetleg kis kolbászokkal feltűzzük a grillnyársakra, majd a grillen megsütjük őket. 

A krumpli új arca 

Ha kipróbálnánk egy finom krumplis ételt, akkor itt egy tuti tipp: két darab nem szétfővő burgonyát lesikálunk, félbevágunk, sózunk, borsozunk, kis vajat kenünk rá és alufóliába csomagoljuk. Közben a grillsütőt 220 fokra előmelegítjük. Ha megvagyunk, akkor grillrácsra tesszük a batyukat (a rugalmas grillrács megkönnyíti a munkánkat) majd 60 percig sütjük. Ezután a fél burgonyákat hagyjuk kicsit hűlni, majd 3 cikkre vágjuk őket. Leterítjük serrano sonkával, amire zsályalevelet teszünk és sajtot reszelünk, így együtt még hat percig sütjük a krumplikat. Fő fogásnak, vagy köretnek is kiváló!

Kalandozás a sajtok birodalmában

Egyre divatosabbak a grillsajtok.

A natúr változatok mellett már számtalan ízesítés kapható, ugyanakkor mi magunk is fűszerezhetjük a sajtunkat.

Például megszórhatjuk chilivel, tehetünk rá bazsalikomos paradicsomot, vagy csak simán borsot. Nagyon hamar megsülnek, szinte bármilyen saláta illik hozzájuk. Ha nincs sok időnk, akkor is kiváló választás. Jó étvágyat!