Ha azt mondod, kerámia grill, azt mondom Monolith

Ha azt mondod, kerámia grill, azt mondom Monolith

A grillezés hőskorában még 2-3 modell közül választhattunk a barkácsáruházak kertosztályain, otthon lázasan kísérleteztünk a legpraktikusabb begyújtási módokkal hőlégfúvók és hajszárítók, meg néhány országos vagy megyei napilap társaságában, miközben mustáros pácban pihentek a húsaink, saslik-költemények készültek cukkinivel és gombával, és a rádióból a Ketchup Song szólt. A szemlézés, válogatás és vásárlás aztán a következő tavasszal újrakezdődött, mert készülékünk a nyári igénybevételtől valószínűsíthetően már a szezon végére szétesett, de legalábbis jelentősen veszített ifjonti bájából. A grillezés azóta a legősibb ételkészítési módszerből kifinomult konyhatechnikai eljárássá nőtte ki magát, s a faszenes grillek evolúciója a Monolith erős és ellenálló kerámia modelljeiben csúcsosodott ki.

kerámia

A Monolith három termékcsaládot – a kis helyigényű, de mindent tudó kompakt juniort, a családbarát classic-ot, és a nehézsúlyú, professzionális Le Chef-et – és több mint 15-féle modellt dobott eddig piacra, 2019-ben pedig a „pro széria 1.0” nevű sorozattal lepte meg a fanatikusokat, mellyel a profizmus új szintjére lépett. A Monolith talán az egyetlen olyan kerámia gyártó cég, amely évről évre vadi új fejlesztésekkel áll elő, és újabb és újabb izgalmas kiegészítőket – wok tartó állványt, pizzakövet vagy más néven plancha lapot, csirke forgató motort, hal füstölő állványt, elektromos gyújtókat és maghőmérőket – agyal ki. Minden egyes készüléket és tartozékot tesztelnek a gyártás során, így garantált minőségű, prémium kategóriás eszközök jutnak el hozzánk, vásárlókhoz.

Kerámia grill: Egy életre szól

Kerámia grillt ma már nem egy szezonra vesz az ember, hanem 20-30, vagy még több évre. A Monolith a kerámia burkolatra 10 év garanciát biztosít, ebből is érzékelhető, hogy a gyártó komolyan gondolja a minőséget és a tartósságot. Ezeknek a masszív, strapabíró grilleknek az áruk magasabb a hagyományos modellekénél, de ha 30 évre leosztjuk a borsosnak tűnő összeget, máris egészen kedvezően jön ki a matek. A Monolith készülékek oldalán lévő nyíláson tetszés szerint füstölni is lehet, vagyis a grill megvásárlásával egy smokert is kapunk – ezt kevés készülékről lehet elmondani.

Elronthatatlan finomságok, prémium kategóriás eszközök

A Monolith kerámia grilljei látványnak sem utolsók, jól mutatnak a kertben és a teraszon; funkcionalitásuk pedig minden igényt kielégít. Ebben a 3000 éves japán hagyományt továbbgondoló kerámia-bevonatú tojásban a hőkeringetés és hőtartás olyan kiváló, hogy a grillrácson pihenő hús minden oldalról tökéletesen egyenletesen sül át – ezt a minőséget más készülékkel szinte lehetetlen ugyanígy elérni. A modelleket különféle színekben, oldalsó asztalokkal, kerámia lábakkal vagy gurulós kivitelben és többféle méretű grillező felülettel, illetve kiegészítő tartozékokkal választhatjuk. Biztosak lehetünk benne, hogy soha többé nem kell belül nyers, kívül szenes gasztronómiai mellékfogásokkal szembesülnünk, és egy életre szívünkbe zárjuk – ha eddig még nem tettük – a szabadtéri sütés-főzés-füstölés-grillezés műfaját.