Kamado grill: a háromezer éves sikertörténet

Kamado grill: a háromezer éves sikertörténet

Az elmúlt években a kedvenc időtöltésed lett a grillezés? Nem tudsz úgy elképzelni egy jó hétvégét, hogy ne süss valami finomat a családnak és a vendégeknek? Vagyunk így ezzel jó néhányan… A kérdés csak az, hogy mivel érdemes grillezni. Ha télen-nyáron szeretnél hódolni a szenvedélyednek, sok fajta ételt készítenél, ráadásul egy nagyon dizájnos kemencében, akkor tudjuk a megoldást! A Monolith Kamado grilljei megadják neked a teljes szabadságot.

kamado

A Kamado kezdetek

A Kamado grillek Kelet-Ázsiából származnak és több mint háromezer éves a történetük. A legenda szerint egy kínai agglegény mintájára készítették el a japánok a saját zárt, vastagfalú és hordóformájú sütőjüket, ami a Kamado nevet kapta (ez egyébként azt jelenti, hogy sütő, tűzhely).

Az edény nagyon jó hőtartó és hőkeringető képességgel rendelkezett már akkor is, ezért egyre jobban elterjedt.

Az amerikaiak a II. világháború során ismerték meg, természetesen odáig voltak érte és elkészítették a saját változatukat. A Monolith Kamado grilleket a ’70-es években fejlesztették ki az eredeti Mushikamado grillből – azóta is a siker útját járják.

Esztétika és funkció

Nemcsak szépek, hanem nagyon praktikusak is. A Kamado grillek sokkal többet tudnak, mint bármelyik másik grill,

egyesítik egy légkeveréses sütő, a teppanyaki tányér, a tűzhely, a füstölő és a wok kiváló tulajdonságait.

A grill alján és tetején is található befúvó, ezekkel lehet szabályozni a levegő hőmérsékletét a sütő belsejében. A tojás formájának köszönhetően a forró levegő egyenletesen kering az étel körül. A kerámia külső tárolja a hőt és szigetel, szóval ha télen grilleznél, nem probléma, a Kamadot akár kemény mínuszokban is használhatod!

Mi sül itt?

És mit lehet elkészíteni a Kamado grillben? A válaszunk lehetne nagyon rövid is: szinte bármit. Na jó, kicsit hosszabban: finom húsokat, roppanós zöldségeket, pizzát, kenyeret – bármit, amit grillezni, füstölni, vagy sütni kell!

A Kamado alkalmas arra, hogy 10 órán keresztül alacsony hőfokon főzze a húst, de akár 3 percen belül 300 fokon is tud roppanós ételeket sütni.

Minden edényhez tökéletes hőmérséklet állítható be.

Monolith, vagyis szabadság

A Monolith grill egyenlő a szabadsággal. A tökéletes Kamado mindent tudnak, ami egy kerti sütögetéshez kell. A Grill-Guru a Monolith Kamado Grill kizárólagos forgalmazója. Nézz körül honlapunkon, majd győződj meg a Monolith Kamadok előnyeiről személyesen