Hogy ne legyen fagyos a téli grillezés!

Hogy ne legyen fagyos a téli grillezés!

Röpködnek a mínuszok, valamelyik hajnalra már -10 fokot is ígértek a meteorológusok. Ilyenkor előkerülnek a legmelegebb kabátok és csizmák, termoszok, kesztyűk – de fontos, hogy ne csak magunkat, hanem a grillsütőnket is felöltöztessük! Tudjátok, a grillezés olyan sport, amit egész évben lehet űzni… Most adunk pár tippet, hogy még élvezetesebb legyen a téli grillezés. Tartsatok velünk!

téli grillezés

A gáz a befutó

Ha olyan szerencsések (vagy elvetemültek) vagyunk, hogy több grillsütőnk is van otthon, akkor mindenképp a gázt üzemeljük be ilyenkor.

Ezeknél a legkönnyebb kontrollálni a hőmérsékletet, ráadásul gyorsabb, kevésbé macerás velük a sütés.

Ha kereke van a grillnek, akkor praktikus ilyenkor a házhoz közel, védett helyre húzni.

Kabátban a grill (és én)

Nagyon fontos, hogy a téli grillezéshez rétegesen öltözzünk fel – a végtagjainkat se tegyük ki a hidegnek. Hasznos ilyenkor a grillkötény, így a kabátunkat sem kell annyira félteni, illetve a grillkesztyű.

De nemcsak nekünk van szükségünk ruhára, fontos, hogy vegyünk egy praktikus takaróponyvát, amely megvédi a sütőnket az esőtől, hidegtől, de még a kisállatoktól is.

Faszenes gömbgrillhez ezt ajánljuk, de a professzionális Weber® grillekhez is megtalálhatóak a ponyvák weboldalunkon és üzletünkben.

Ne hűljön ki az étel!

A téli grillezésnél kulcsfontosságú szerepe van a melegentartó rácsnak. Ezen nem sül tovább az étel, ugyanakkor nem is hűl ki. Ami ugye nem utolsó szempont…

Téli grillezés – a praktikus ételek

Persze, bármit grillezhetünk télen, de kevésbé praktikus ilyenkor kipróbálni a leghosszabb sütési időt igénylő húsokat, vagy a füstölőkkel kísérletezni. Azt javasoljuk, hogy most

maradjunk a gyorsan elkészülő szárnyasoknál, jópofa hamburgereket, kolbászokat, vagy pizzákat dobhatunk össze viszonylag hamar

– utóbbihoz egy praktikus eszköz a grillező pizza lap. Fontos, hogy az előkészítést mindig a lakásban végezzük és csak akkor kezdjük a kinti munkát, amikor már csak a sütés van hátra. Nem árt az sem, ha közben egy digitális hőmérővel ellenőrizzük a hús és a rács hőmérsékletét – természetesen ebből is találtok nálunk bőven.

Belső melegség

Lehet közhely, de ha jókedvünk van, lelkesek vagyunk, akkor kevésbé érezzük a hideget. Baráti társaságban szinte elrepülnek a percek a sütő mellett, de akár egy-két korty forralt bor is segíthet a téli grillezésnél. Persze utóbbit csak mértékkel, nehogy odaégjen a finom hús 🙂