Gigabuli helyett grillezzünk szilveszterkor!

Gigabuli helyett grillezzünk szilveszterkor!

Közeleg az év vége, máskor ilyenkor a karácsonyi tervezgetés mellett már a szilveszterre is hangolódtunk. Ereszd el a hajam gigaparti, társasozós házibuli, vagy közös belvárosi tűzijátéknézés – hát, ezek közül maximum a középső elképzelhető idén. Ha már nagy partit nem tarthatunk, hozzuk ki a lehetőségekből a legtöbbet. Otthon lehetünk a családdal, vagy a szűk baráti körrel, mindenképp jó ötlet, hogy grillezzünk szilveszterkor! 

grillezzünk szilveszterkor

2020 – véged! 

Január elsején új év kezdődik – valószínűleg sokan várják ezt. 2020 a legtöbb családnak, vállalkozásnak nehézségeket, kellemetlenségeket okozott, a koronavírus és a szorongás kéz a kézben jártak. Bár a világjárvány jövőre is velünk marad, de bízzunk abban, hogy a védőoltás segít majd kontrollálni, kordában tartani. Addig is érezzük magunkat jól az adott keretek között. Együnk például finomakat szilveszterkor – egyszerre maximum tízen…

Babonás ételek 

Van számtalan fogás, amit jó ha eszünk szilveszterkor, sőt, szinte kötelező! Ilyen például a malac, ami szerencsét hoz, a káposzta az anyagi gyarapodást segíti, a japán soba tészta a hosszú életet hozza el, de ha sok pénzt szeretnénk, akkor ne feledkezzünk meg a lencséről sem! A halat és a szárnyasokat viszont kerüljük, elúszik, elrepül velük a szerencsénk, azt meg nem kellene kockáztatni! 

Grillezzünk szilveszterkor – készül a malackaraj 

A tökéletes szilveszteri mikrobuli kelléke a grillezett bőrös malackaraj. A húst először tisztítsuk, mossuk meg, körülbelül fél óráig főzzük fazékban. A főzés után forgassuk bele fűszeres olajba (só, bors, fokhagyma, köménymag), majd tegyük a forgónyársas grillsütőre – magas fokozatra.

Egy kiló húst nagyjából egy óra alatt készre sütünk. Körülbelül negyedóránként kenjük át fokhagymás olívaolajjal.

Tíz perccel azelőtt, hogy elkészül, locsoljuk le egy kis sörrel! A klasszikus ropogós krumpli köret mellé készíthetünk hozzá lencsesalátát is, így biztosan kiváló lesz a 2021-es év. 

Virsli minden mennyiségben 

Nincs szilveszter virsli nélkül. Ha jót akarunk magunknak, akkor ezt is a grillen készítjük el.

Ügyeljünk arra, hogy jó minőségű virslit válasszunk!

A közepét vágjuk fel vékonyan, töltsük meg sajttal, göngyöljük be szeletelt baconba. Pár perc alatt el is készül a forró grillen. Ehhez is illik a ropogós krumpli, meg a saláták is. 

Biztonságos buli 

Bár a szilveszter a jókedvről, lazaságról, finom ételekről, pezsgőről szól, de ne feledkezzünk meg a biztonságról sem!

Aki a grillsütőt kezeli, az mindig legyen képben, sütés után pedig tegyük el a kellékeket.

Bár bizonyos mennyiségű ital után mindenki konyhafőnöknek és grillgurunak képzeli magát, csak az süssön, főzzön, aki tényleg ért hozzá! Legyen egészséges, boldog, ízletes grillételekben gazdag a 2021-es év!