Innovációk a grillezésben

Innovációk a grillezésben

Itt az ősz, már javában sárgulnak, potyognak a falevelek. Blogunkban már többször írtunk arról, hogy a grillezés főszezonja nem ér véget a nyárral, sőt! A legújabb innovációk, fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy bármikor élvezhessük az otthoni sütögetést. És még megfagyni sem kell a grillünk mellett…

innovációk

Faszenes, gáz, elektromos

Ha még most tervezed, hogy grillsütőt veszel, akkor érdemes végiggondolni pár dolgot. Először is azt, hogy faszenes, gáz, vagy elektromos készüléket szeretnél. Mindegyiknek van számtalan előnye, mindegyikkel igazán finom, ízletes grillételeket készíthetsz. A faszenes sütőkkel készült hús megőrzi a nedvességét és a füstös ízt. A gázgrill fő előnye, hogy könnyen beállítható a hőmérséklet, amit tart is a sütő. Az elektromos grilleket a legkönnyebb használni, ezek általában kisebbek, mint faszenes és gázos társaik, így lakáson belül is alkalmazhatjuk őket.

Válasszunk okosan!

Az alapvető előnyöket már ismerjük. A választásnál fontos szempont még, hogy hol tudjuk tartani a grillünket, mekkora helyünk van. Aztán érdemes megnéznünk bizonyos kiegészítő funkciókat: például nagyon praktikusak az oldalsó polcok, a beépített hőmérő, a digitális kijelző.

Innováció a grillezésben

A fejlődés nem áll meg a grillezés területén sem – az elmúlt években is számtalan újdonságot vezettek be a gyártók.

Ma már a modernebb eszközök rendelkeznek wifis, vagy Bluetooth-os hőmérséklet-szabályozóval, így nem kell folyamatosan ott állnunk a sütő mellett.

Bizonyos modelleket akár a telefonunkról és applikáció segítségével is irányíthatunk. Lássunk pár konkrét példát!

Az okos Monolith

A Monolith grill Classic BBQ Guru Pro series 2.0 sütője egy igazán okos szerkezet. A sütő hőmérsékletét hőmérséklet-érzékelő határozza meg és továbbítja vezetéken keresztül a vezérlőhöz. Ez szabályozza a beépített szellőzőt, amely a bejuttatott oxigénmennyiségnek megfelelően állítja be a parazsat.

A vezérlő ezenkívül érzékeli, ha a fedél nyitva van, ilyenkor a nyitott állapot idejére módosítja a levegőellátást.

A csúcskategóriás BBQ Guru UltraQ segítségével wifin keresztül csatlakozhatunk egy felhőhöz, és így hozzáférhetünk egy olyan adatbázishoz, amely tárolja a korábbi grillezések adatait, illetve itt rengeteg receptötlet is elérhető. Ezenkívül a vezérlő bármilyen okostelefonnal vagy táblagéppel párosítható. Na, ilyenek az igazi innovációk!

Kényelmes gáz és elektromos megoldások

Az OutdoorCHEF DualChef S 425 G sütője kiváló választás, ha a gázgrillek között keresgélünk.

Egykezes gyújtással indítható, speciális, fellángolások elleni szerkezettel látták el, és még két hőmérőt is beépítettek a fedélbe.

Ha egy kisebb, elektromos sütőt szeretnénk, akkor ajánljuk a Weber Q 2400 Stand-et. Beépített hordozófüleivel és 1,8 méteres kábelével könnyen rakhatjuk ide, vagy oda. Egyszerű a tisztítása is, a zsír és ételmaradék egy eldobható tálcában gyűlik össze. Akár asztalra is rakhatjuk, nem melegszik túl.

Nézz körül webshopunkban, vagy keress minket személyesen és segítünk megtalálni az Önnek legmegfelelőbb, innovatív megoldást!