ICON-ikus grillezések, bemutatjuk a legifjabb Monolith-ot

ICON-ikus grillezések, bemutatjuk a legifjabb Monolith-ot

Ahogy a tökéletes menüknek, a tökéletes grillpartinak is megvan a receptje: végy néhány friss, egészséges hozzávalót, hideg italokat, pár kényelmes ülőalkalmatosságot, meg egy mindentudó grillkészüléket – mondjuk a Monolith ICON-t, ami komplett kültéri konyhaként funkcionál. A diófaárnyék, a frissen nyírott fű, a gyöngyöző falú pohár, az egymáshoz koccanó jégkockák, az asztal alatt pihengető kutya, meg az őszinte beszélgetés már csak tényleg hab a tortán. A kert, a terasz, az erkély megtelik pompás illatokkal, a szánk pedig csodás ízekkel, miközben a látóhatár alá süllyed a nap…

A hangulat megteremtésében legújabb kerámiagrillünk, az ICON fog segíteni. Ez a készülék a Monolith család tagjaként, kompakt formában több funkciót tesz lehetővé: nem csak grillezhetünk, süthetünk, BBQ-zhatunk, de füstölhetünk is vele – a méretéből és a súlyából adódóan pedig hordozható grillként is funkcionál. Ez a 35 kg súlyú, sokoldalú tehetség mindenre alkalmas, amire nagyobb testvérei, a Monolith Classic, a Monolith Junior és a Monolith LeChef, s mindezt a szabadság, design, tradíció, és barátság nevében teszi – amik a márka főbb hívószavai.

Mindent bele ICON!

Az ICON lapja a parázs fölött helyezkedik el, a lap széle felé haladva pedig a hő csökken. Így középen érdemes grillezni, a széleken pedig célszerű párolni vagy melegen tartani. Ha a lap közepére helyezzük az előkészített hozzávalókat, gyorsan elkészíthetjük a tradicionális grillételeinket, sőt a zöldség,- pizza,- kenyér, -focaccia,,- sőt sütemény rajongók számára sem hagy semmi kívánnivalót maga után az ICON. Az éhes grillezők örülhetnek, hisz tényleg nem kell az eredményre sokáig várni! S amellett, hogy rekordidő alatt felmelegszik, az ICON-t alacsony hőmérsékleten – mondjuk 100 ° C-on – akár 20 órán keresztül is használhatjuk. Az ICON fedelének eltávolítása után pedig olyan ételeket is elkészíthetünk benne, amik általában nincsenek az első tíz említésben, ha a grillezés a téma: például lecsót, halas recepteket.

Ezt indirekt csinálod?

Az ICON-nál is lehetséges az indirekt grillezés az úgynevezett terelőkő segítségével – így termetesebb, vastagabb húsdarabok hosszabb időtartamon, alacsony hőmérsékleten keresztül történő párolása is könnyedén, egyszerűen megvalósulhat úgy, hogy a hús nem szárad ki, mutatós és lédús marad.

Műszakilag is a TOP-on

A tűztérhez csepegtető tálca csatlakoztatható, ami felfogja a zsírt. Az ICON működhet planchaként vagy teppan-grillként is, különböző hőmérsékleti zónákkal. A kényelmet és a minőségi végeredményt a főzőkamra hőmérő, a levehető fedél, a bambusz fogantyúk, a rozsdamentes acél lábak és keret, a hőmérséklet- vagy szellőzésvezérlők, a kétirányú szabályozószelep, a kerámia fedél és alap, a rozsdamentes acél szerelvények, az üvegszál tömítés, a ventilátor adapter és a terelőkő biztosítja. Az alkalmazható hőmérsékleti tartomány pedig 70 és 400 C fok (!) között van.