Grillterasz: kezdődik a szezon!

Grillterasz: kezdődik a szezon!

A májussal együtt beköszöntött a jó idő, ezzel pedig a teraszon grillezés ideje is. A legtöbb étterem már megnyitott, de a tapasztalatok szerint a vendégek többsége inkább a teraszokon foglal helyet. Egy dizájnos grillsütő, a finom illatok pedig könnyen elcsábítják az embereket, most még menőbbek a szabadban sült ételek. Ha még nincs az étterme teraszán grillsütő, vagy ideje lenne profira cserélni, akkor olvasson tovább – ezúttal az OutdoorChef kínálatából válogatunk. Megnyitjuk virtuális grillterasz részlegünket! 

grillterasz

Kint a legjobb! 

Bár már az éttermek belső terei is megnyitottak, azt látjuk, hogy aki teheti, most a teraszokon foglal helyet. Egyrészt a vírushelyzetben biztonságosabbnak érezzük, másrészt nincs is mindenkinek védettségi igazolványa, bemenni pedig csak azzal lehet.

Szóval most menőbbek a teraszok, mint valaha.

Ahogy már a bevezetőben is utaltunk rá, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen grillsütőt teszünk ki az étterem „kirakatába”, ahogy az sem, hogy mi sül rajta… 

OutdoorChef – a tökéletes élmény 

A svájci OutdoorChef a grillezés egyik prémium márkája, kizárólagos hazai partnere a Grill-Guru. Hogy miért érdemes ezeket a termékeket választani? A legegészségesebb grillekről van szó, amelyeket az úgynevezett Funnel™ technológiával láttak el.

A lényeg: a sütés közben a zsír nem érintkezik a lánggal, így még ízletesebbek lesznek a grillételek.

Aztán (ami egy étteremben szintén fontos) a tölcsér rendszer, a zománcozott sütőrács és csepegtető tálca miatt a grillező könnyen tisztítható és gyorsan újra használható. 

Grillezés teraszon 

Mielőtt grillteraszt nyitnánk, érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen eszközre is van szükségünk.

Nézzük meg, hogy mekkora helyünk van, gondoljuk végig, hogy mennyi vendég jár hozzánk, egyszerre mennyien szoktak grillételt rendelni.

Mert az ugye nem hozza vissza a vendéget, ha órákat kell várni egy szelet húsra… Már csak azért sem érdemes az elavult, kisebb tojásokkal kísérletezni, mert a hosszabb sütési idő miatt a szakácsnak is többet kell állni a sütő mellett, ráadásul nem összehasonlítható a kész étel íze sem egy profi grillben készült menüével. 

Lugano 570 G EVO gömbgrill 

Ha igazán nagyot akar villantani, akkor a Lugano 570 G EVO gömbgrillt választja! A modern dizájn garantált: tiszta vonalak, megvilágított vezérlőtárcsák, rozsdamentes acél polcok. Ez az egyik legsokoldalúbb grill, az egyedülálló tölcsérrendszerével biztosítja az egyenletes hőelosztást. Tud vele lassan, alacsony hőmérsékleten főzni, valamint sütni akár 360 fokon is. 

OutdoorCHEF DualChef S 425 G

Tökéletes választás lehet az OutdoorCHEF DualChef S 425 G, ha gyorsan, ízletes ételeket készítene. Az oldalpolcok az eszköztartóval kifejezetten praktikussá teszik, a rozsdamentes acél szerkezetet biztonsági gyújtórendszerrel szerelték fel, háromrészes a grillrács, így egyszerre több adag ételt is készíthet. És valljuk be, látványnak sem utolsó, az ilyen készülék a grillterasz éke lehet.

Bőséges kínálat 

Az OutdoorChef kínálatában gáz, szén és elektromos a grillsütők is szerepelnek, ráadásul a kiegészítőkkel (mint például az öntöttvas grillemezek, rácsok, pizzakövek, oldalsó asztalok vagy fogók, pácolótűk és forgatók) is bőségesen ellátnak minket. A GrillGuru oldalán több tucatnyi sütőt meg tud nézni, de ha személyesen megkeres minket, akkor segítjük a választást egyedi ajánlatunkkal. Hogy ne csak vendégeinek, de önnek is élmény legyen a grillterasz!