Grillezés: a fenntartható hobbi

Grillezés: a fenntartható hobbi

Mit tehetünk azért, hogy a lehető legjobban vigyázzunk a Földre úgy, hogy kényelmesek legyenek a mindennapjaink? Sokakat foglalkoztat a kérdés. Csodálatos örökségünket szeretnénk élhető módon átadni az unokáknak, de közben élvezni is akarjuk az életet. A grillezés összességében egy környezetbarát hobbi, de ha a Monolith kamadói közül választasz, akkor még többet tehetsz a fenntartható jövőért. Azonnal mondjuk, hogy miért!

fenntartható

A tudatos választás

Ha épp grillsütőt szeretnél venni, akkor jó, ha több szempont alapján is megfontolod döntésedet. Nem mindegy, hogy milyen gyakran, hány embernek fogsz sütni, hogy mekkora helyed van, és természetesen a pénztárcád mérete sem utolsó szempont. Eddig legalábbis ezek voltak a főbb preferenciák. Ma már a lista bővült a környezettudatossággal, egyre többen választanak az alapján a termékek közül, hogy melyik, mennyire környezetkímélő. Szerencsére egyre tudatosabbak a vásárlók – ahogy a grillsütők készítői és mi, forgalmazók is.

Kamadó a Monolith-tól

A Monolith grillekről már többször olvashattatok blogunkban – mint ahogy arról is, hogy e minőségi termékek forgalmazásával kizárólag cégünk foglalkozik Magyarországon. Hogy miért különlegesek ezek a kamadók? Mert ötvözik a modern grillek és a régi agyagkemencék legjobb tulajdonságait.

Olyan fatüzelésű eszközökről van szó, amelyek tojásformájuknak, valamint belső felépítésüknek köszönhetően egyenletesen keringetik a hőt.

A kamadók az egyik, ha nem a legősibb anyagból: kerámiából készülnek, kiválóan alkalmasak alacsony hőfokon történő sütésre, füstölésre, grillezésre és több étel egyidejű sütésére is.

A fenntartható grillek

A Monolith grillek tervezői egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra. A legfontosabb: olyan kamadókat készítenek, amelyek nem pár évig, hanem egy életen át használhatóak.

Ezeket a sütőket nem fogjuk 4 év után a kukába dobni, nem lesz belőlük pár év után szemét.

A kerámia test elnyűhetetlen, míg a Pro Series 2.0 kiváló minőségű rozsdamentes acél szerelvényei és új tömítőgyűrűi évek után sem rozsdásodnak.

Spórolunk a szénnel!

Aztán a Monolith grillek nem gőzmozdonyok, kifejezetten kevés szenet „fogyasztanak”.

Ráadásul a gyártó: egy német céggel közösen saját Monolith szenet is kifejlesztett, amely megfelel a legmagasabb tisztasági és klímasemleges termelési követelményeknek.

Ez a faszén kizárólag minősített német erdészetből származó tölgyfából áll. Ráadásul a gyártási folyamatot is optimalizálták.

Környezetbarát ételek

Azt mindannyian tudjuk, hogy kevesebb hús fogyasztással is tehetünk a környezetvédelemért. De hogy jön ehhez a grill? Úgy, hogy a Monolith termékeihez rengeteg kiegészítő kapható, amelyekkel a zöldségek és köretek kreatívabban elkészíthetők. A lehetőségek korlátlanok, egy Monolith-tal sokkal többre vagy képes, mint pusztán kolbász és steak grillezés. Látogass el bemutatótermünkbe, vagy nézd meg oldalunkon a legjobb kamadókat.