Grill választék: prémium minőség a hangulatos teraszon

Grill választék: prémium minőség a hangulatos teraszon

Új étterem, prémium grill választékkal. Bővíti családi borászatát az érdi Lucza István, amint a vírushelyzet engedi, megnyitja hangulatos éttermét az érdi Pince soron. Az étlapon fontos helyet kapnak a grillezett húsok, de tematikus grill hétvégére is készülnek. Hogy mire figyeltek a grillsütő kiválasztásnál, valamint hogyan állítják össze az étlapot, írásunkból kiderül. 

grill választék

István, meséljen nekünk a terveiről! Mikor nyitják meg az éttermet?

Épp az étlapot állítjuk össze, a séfekkel egyeztetek, valamint az utolsó engedélyek beszerzésénél tartunk.

Azt gondolom, hogy amint a vírushelyzet engedi, tavasz végén, legkésőbb nyár elején meg tudjuk nyitni a kapukat.

Már nagyon várom! Érd egyik leghangulatosabb, legpatinásabb részén, az Ópincesoron található a pince, a régi római út mentén. Itt halad el előttünk a Százhalombattáról Budapestre tartó bicikliút is, szóval kerékpárral is könnyen meg lehet minket közelíteni. 

A borászatoknál általában hangsúlyos a terasz. Nincs is jobb érzés, mint nyáron a pince mellé kiülni egy lugas alá…

Nálunk is így lesz. Most a borászatot bővítettük a melegkonyhával, helyben fogyasztással. Körülbelül 60 négyzetméteres a hangulatos teraszunk, valamint ugyanekkora a benti rész is. Mindig is számított nekem a minőség, így az étterem kialakításánál, az étlap összeállításánál sem engedtem ebből. A legfontosabb, hogy a vendégeink elégedetten távozzanak. 

Már másodszor kerül szóba az étlap. Nagy kihívás az összeállítása? 

Korábban nem is gondoltam, hogy ekkora… Mivel egy kisebb étteremről van szó, ez speciális kihívások elé állít minket. Külön állítunk össze nyári étlapot, amelyen kiemelt szerepet kapnak a grill ételek, de igyekszünk ezek egy részét a téli étlapon is meghagyni.

Tematikus grill hétvégékre is készülünk, amikor a frissen sült sertéstarjától kezdve a marhaszegyen át sokféle finomságot kóstolhatnak a vendégek.

Nagyon szeretem én magam is a faszénen sült húsokat, például a stake-et. Otthon is rendszeresen grillezek. Úgy gondolom, hogy ez az ízvilág, ez a hangulat illeni fog az étteremhez. A Barrique Chardonnay borunkhoz különösen jól passzolnak a grillezett vöröshúsok, szerintem vétek lenne ezt a kombinációt kihagyni. Azt tapasztalom, hogy kevés helyen tudják igazán magas minőségen elkészíteni a grill ételeket, nekem pont ez a célom. Ennek szellemében állítjuk össze az étlapot. 

Hogyan választottak grillsütőt? 

A korábbi személyes tapasztalataim alapján tudom, hogy az első lépés annak a felmérése, hogy mekkora kapacitású grillsütőre van szükség. Nyilván az étterem mérete, az asztalok száma ezt meghatározza. A GrillGuruval már évek óta kapcsolatban állok, segítettek a legjobb minőségű Monolith sütőt megtalálni.

A közeli baráti körben láttam, hogy ezen a területen is igaz az olcsó húsnak híg a leve mondás.

Ha sok bosszúságtól szeretnénk magunkat megkímélni, akkor nem szabad az első nagyáruházból a legolcsóbb „tojást” hazavinni… 

Térjünk még vissza a nyárra! Gondolom különböző borkóstolókat is terveznek.

Természetesen, ezek mindig nagyon népszerűek. A borok mellé itt is finom falatokat kínálunk. Részt veszünk különböző rendezvényeken is, ahova street food jellegű ételekkel fogunk már idén kitelepülni. Az egyik ötletem például egy speciális grillkolbász megalkotása, a recept már meg is van. Ebből egy reform hot dogot készítünk. Remélem, hogy népszerű lesz! Illetve azt is, hogy minél előbb engedi a vírushelyzet, hogy megtartsák ezeket a rendezvényeket. Mi is nagyon várjuk már a vendégeinket.