A kicsi, a nagy, az Artúr és a … grill

A kicsi, a nagy, az Artúr és a … grill

Az amerikai filmekben mindig nagy társaságban és nagy grillen sülnek az illatozó húsok. Bizonyára ennek is köze van ahhoz, hogy a bemutatótermünkbe érkező vásárlók többsége a legnagyobb grillek között nézelődik, pedig nem biztos, hogy mindenki számára ez az ideális megoldás. Jelen cikkünkben a grill vásárlás előtt állóknak igyekszem hasznos tanácsokat adni a méreteket illetően.

grill

A grillkészülék méretére vásárlás előtt érdemes úgy gondolni, mintha egy új autót vennénk. Mert valószínűleg nagyon menő egy romantikus hétvégére egy IFA-val elutazni, csak nem biztos, hogy költséghatékony megoldás. Hasonló a helyzet a grillkészülékek esetében is, mert itt is az élethelyzetek és az éhes szájak száma határozza meg, hogy számunkra melyik „size” lesz az ideális.

Grill duett

A legkisebb, 33 cm-es rostélyátmérős grillkészülékek – MONOLITH Junior – első sorban a kétszemélyes háztartásban élőknek ajánlottak. A termékek többségében majdnem ugyanazt tudják, mint nagyobb testvéreik, de kielégítő választ adnak a helytakarékosságra vonatkozó igényekre, és viszonylag könnyen szállíthatók is. A grillkészülékek „Volkswagen bogarait” azoknak ajánlom, akik nem kedvelik a nagy társaságot és életvitelszerűen inkább párosban szeretnek grillezni.

M-es méretű grill

Az eggyel nagyobb méret (47 cm-es grill felület) vásárlását – MONOLITH Classic – azoknak javasoljuk, akik a szokásos 2 felnőtt, 2 gyerek felállásban hódolnak a grillezésnek, vagy legalábbis vendégeik a türelmesebb típusba tartoznak. A grillkészülékek M-es méretű darabjai méltán népszerűek a családosok körében és ebben az is szerepet játszik, hogy használaton kívül könnyen tárolhatók, nem igényelnek nagy helyet.

Azok a nagyszerű 57-esek…

Matrjoskánk következő méretét (a 57 cm-nél nagyobb rostélyátmérőjű darabokat: – MONOLITH Le Chef) leggyakrabban azok választják, akik a grillezésre abszolút közösségi kikapcsolódásként tekintenek. Egy ekkora felületen már kényelmesen elkészíthető akár egy baráti társaság vagy a meghívott rokonság komplett ebédje. Nem véletlen, hogy kínálatunkból ezeket keresik a legtöbben.

A kört is négyszögesítjük – Grill geometria

Értelemszerűen nemcsak gömb alakú grillben gondolkozhatunk. A fent említett amerikai filmekben az ínycsiklandó füstök rendszerint a nagymama sparheltjére hajazó, méretes készülékekből – OutdoorCHEF Dual Chef – tekeregnek elő. Ezek a gyakran egy teljes szabadtéri konyhát kiváltó készülékek minden igényt kielégítenek. Nagy méretükből adódóan megadják azt a felszabadító érzést, hogy nem érhet minket meglepetésként, ha vendégségbe betoppan az összes barátunk. Egy ilyen grillmonstrum tulajdonosaként fokozottan kell figyelnünk arra, hogy a hűtőnkből sose fogyjon ki a hús. Ki tudja ugyanis, hogy a legutóbbi pazar grillpartyt mikor ismételjük meg.