Gázgrill vs. grillezős sütő – szobabiciklitől a motorig

Gázgrill vs. grillezős sütő – szobabiciklitől a motorig

Csak nem olyan régen akasztottad le a szakácskötényt a fogasról? Rajongsz a grillételekért és aktuális beszerezni egy sütőt? Vagy egyszerűen csak modernizálnád a „főszezonra” a felszerelést? Segítünk a választásban! Ezúttal bemutatjuk a gázgrill előnyeit!

gázgrill

Sütő kontra sütő!

Grillezni bármikor, bárhol lehet! Szoktuk mondani és ez nagyjából igaz is. És bármiben? Nos, ez már egyáltalán nem!

Tudjuk, a legtöbb konyhai tűzhely sütőjében már van grillfunkció, ami tényleg nagyon hasznos, de azért azt is el kell mondanunk, hogy teljesen más, mint az „igazi” grillsütők.

Talán nem túlzás a hasonlat: motorozni is motorral megyünk, nem szobabiciklivel… Szóval ha valaki a klasszikus grill ízeket szeretné kóstolni, akkor azt javasoljuk, hogy szerezzen be ehhez való sütőt is. A konyhai sütő grillfunkciója meg maradjon meg a kiváló melegszendvicsekhez, pirítósokhoz.

Elektromos, faszenes, gázos

Igen, ez a három fő műfaj. Mindegyiknek van számtalan előnye, mindegyiket más esetben ajánljuk.

A faszenest elsősorban azoknak, aki szeretik az igazán füstös ízeket és nem zavarja őket maga a füst sem.

Az elektromos és a gázgrill a kényelmesebbeknek jó választás, mindegyik gyorsan melegszik, precízen tartja a hőmérsékletet. Nézzük részletesebben az utóbbit!

Gázgrill kezdőknek és profiknak!

A gázgrilleket tehát sokkal egyszerűbb használni, mint a faszeneseket. Egy gombnyomás és belobban a láng, a hőmérsékletet is egyszerűen beállíthatjuk.

A működéséhez gázpalack kell, ami lehet sokaknak elsőre riasztó, pedig biztonságos.

Gondoljunk csak arra, hogy a gázgrillnél nincs kipattanó parázs, így nem is éghet meg senki. Számtalan kiegészítő kapható hozzájuk, és ahogy már említettük, nem füstölnek!

A méret is fontos

Mielőtt grillsütőt választunk, mindig gondoljuk végig, hogy körülbelül milyen gyakran sütünk és hány emberre. Aztán azt is, hogy mekkora helyünk van, hova tudjuk rakni a sütőt – a legjobb a fedett, árnyékos hely, ahol kényelmesen elfér. A grillsütő körül is viszonylag nagy térre van szükség ahhoz, hogy könnyen tudjunk a hozzávalókkal dolgozni.

Nyerő ajánlat

Oldalunkon és üzletünkben számos gázgrill közül választhattok, munkatársaink minden esetben segítenek megtalálni az igényekhez leginkább passzolót. Most csak egyet emelünk ki, ez pedig nem más, mint az OutdoorChef AMBRI 480 G fekete grillsütője. Főbb tulajdonságai felsorolásszerűen: egyégős rendszer, elektromos egykezes gyújtás. Beépített, megfordítható zománcozott-porcelán EASY FLIP tölcsér a közvetlen és közvetett grillezéshez. Két időjárásálló kerékkel szerelték fel, elől pedig praktikus polc található a grilleszközöknek. A fedél könnyen nyitható, zárható, valamint hőmérő is található benne. Ha kérdésed van erről a termékről, vagy bármilyen grilles témáról, keress minket bizalommal!