A nagy gázgrill mustra

A nagy gázgrill mustra

A profik felszerelése – talán röviden így lehetne jellemezni a gázgrilleket. Számos előnyük miatt lettek ők a toplistások: gyorsabban és könnyebben megsülnek bennük a húsok, nem kell fával, brikettel bajlódni, használatuk biztonságosabb, mert nincs kipattanó parázs. Ha igazán minőségi ételekkel szeretnénk elkápráztatni a vendégeinket – akár egy kertipartin, akár az éttermünk teraszán – akkor érdemes beszerezni egy ilyen sütőt. Most ajánlunk is párat. Kezdődhet a nagy gázgrill varázslat!

gázgrill

Kicsi, nagy, óriás

Amikor grillsütőt vásárol az ember, akkor érdemes mindig végiggondolnia, hogy pontosan mire is van szüksége. Milyen gyakran fogja használni az eszközt, mennyi ideje van a grillezésre, hány embernek készít rajta ebédet, vacsorát, és persze, hogy mekkora összeget akar/tud rá költeni.

A gázgrilleket elsősorban azoknak ajánljuk, akik gyorsan, kényelmesen szeretnék elkészíteni az ínycsiklandó grillételeket.

Nem kell fával, brikettel, begyújtással bíbelődni, tíz perc alatt felmelegszik a sütő, és már kezdődhet is a grillezés. Szóval aki szereti a spontán sütögetést, az biztosan imádja ezt a lehetőséget. Ahogy például éttermekben is praktikus, a vendég ugyanis utál várni…

A gázgrill és a hő 

Szóval a gázgrillek már 10 perc alatt felmelegszenek, és ami nagyon fontos: egyenletesen tartják is a hőt. A hőfok ráadásul egészen pontosan szabályozható, így sokkal kisebb eséllyel égetjük el az értékes húsokat. Bár ezek a sütők drágábbak, mint a faszenes társaik, de hosszú távon akár be is hozhatják az árukat. A tüzeléshez használt gáz például olcsóbb, mint a fa, vagy a brikett, a tisztításuk is sokkal könnyebb, nincs gondunk a hamura, kevesebb tisztítószerre (és időre!) van szükség, ráadásul az ételeket is nehezebb elrontani.

Az optimális méret 

Szóval ha a korábban felsorolt tulajdonságok miatt a gázgrill mellett döntünk, akkor már „csak” azt kell kitalálnunk, hogy milyet és mekkorát válasszunk. Mindenképpen meg kell néznünk, hogy mekkora a grillfelület, sütőfelület, hogy egyszerre mennyi hús, vagy nyárs fér el a sütőn, illetve, hogy mennyivel bővíthető. A teljesítmény nagysága a tűztérben dől el, minél nagyobb, annál brutálisabb. Ezen kívül fontos megvizsgálnunk a sütő szigetelését is, a vékony lemezből hajtogatott sütők több gázt fogyasztanak, mint a jobb minőségű vasöntvény, vagy kerámiagrillek. És persze azt se felejtsük el ellenőrizni, hogy konkrétan mekkora helyünk van, használaton kívül ugyanis lényeges, hogy fedett helyen tudjuk tárolni a sütőnket. 

‘Guru ajánlat

Természetesen szakmai stábunk minden esetben segít megtalálni az Ön igényeihez leginkább passzoló grillsütőt. Most ízelítőként három eszközt mutatunk. Az első az OutdoorChef LEON 570 G, ami egy viszonylag egyszerűbb szerkezet. Egyégős rendszerű, négylábas kialakítású, ellátták megfordítható, nagyon könnyen tisztítható, zománcozott-porcelán EASY FLIP tölcsérrel a közvetlen és közvetett grillezéshez, ráadásként van a fedéltetőbe épített hőmérője is.

Kevesen tudják, hogy a gömb alakot a grillek esetében nem annyira a menő dizájn miatt favorizálják a tervezők, hanem azért, mert ez a forma biztosítja leginkább a hő keringetését.

Amennyiben a BBQ függők vagyunk, akkor jó hír, hogy ezek a készülékek tökéletes hőelosztásuk révén a legomlósabb sültekkel örvendeztetnek meg minket.

A szerethető középső

Második versenyzőnk az OutdoorChef MONTREUX 570 G 2015 grill. Kétégős rendszerű integrált gyújtással, két hőszabályozóval. Hogy könnyebb legyen a munka, két nagy cserélhető tömörfa felületet is kialakított a gyártó. A fedél-csuklópántnak köszönhetően könnyedén nyílik és záródik – hogy csak pár jó tulajdonságát említsük. 

A grillezés nagyvadja

Végül pedig egy igazi nagyágyú: az OutdoorChef Lugano 570 G EVO gömbgrill. Ami az órák világában a Doxa, az a grillek között a svájci innováció által tökéletesre csiszolt Lugano.

A grill szíve az egyedülálló tölcsérrendszer a vízforralóban, amely garantálja az egyenletes hőelosztást.

A kettős gyűrűs égő rendszer a vízforralóban lehetővé teszi a lassú főzést alacsony hőmérsékleten, valamint a grillezést, főzést és sütést magas hőmérsékleten, akár 360 fokig. 
Ezek a termékek olyan profik, hogy bizony vigyázni kell a használatukkal. Függőséget okoznak.