Texas BBQ bordák

TEXAS BBQ BORDÁK

Hozzávalók:

  • 1 sertésoldalas/fő
  • Don Marco’s Texas Style Rub fűszerkeverék
  • almalé egy szórófejes flakonban
  • egy választott barbecue szósz

Elkészítés:

Elsőként távolítsa el a hártyát a bordák hátoldaláról. Ez a hártya megakadályozza a fűszerek bejutását és a grillezés során egy pergamenszerű bőr lesz belőle, ami nem jóízű. Fűszerezze az első oldalas alsó részét Don Marco’s Cherry Bomb fűszerrel, és tegye egy megfelelő tálba. Fűszerezze alaposan a húsos oldalát is, majd tegye a már befűszerezett oldalasra a következőt. Így fűszerezze az új oldalas alsó részét is. Ismételje ezt a maradék oldalassal.

Hagyja a bordákat (oldalasokat) pár óráig lefedve a hűtőben pácolódni. Az sem árt, ha egész éjszaka hűtőben van. Grillen süsse 4-5 órán keresztül 110 °C-on, vagy grillezze közvetetten 2 óráig 160- 180 °C-on. Ideális esetben használjon cseresznyefát.

Töltsön meg egy szórófejes flakont higított almalével, és olykor-olykor permetezze vele a bordákat. Ez nedvességet, ízt és remek arany kérget eredményez.

Süsse, míg a bordák puhák lesznek és a hús kicsit leválik a csontról.

Röviddel a sütési idő vége előtt ecsetelje be a bordákat egy választott barbecue szósszal, így a bordák mázzal lesznek bevonva.

Igen kedvelt az úgy nevezett 3-2-1 BBQ-módszer: 3 óráig füsttel, aztán 2 óráig fólia alatt egy kevés almalével, végül 1 órán át készre sütjük és bevonjuk a páccal.

Azonban figyelembe kell vennünk, hogy a 3-2-1 módszer az USA-ból származik, és ott a bordák jelentősen nagyobbak, mint Európában. Errefelé inkább a 2-1-1 felel meg.

Kezdje a füstölést vagy a közvetett grillezést 110 °C-on, kb. 2 óráig. Ezután rakjon egy vagy két oldalast két réteg alufóliára, és hajtsa fel a széleit, hogy egy tálkát formázzon. Öntsön hozzá egy kevés higított cseresznyelevet és szorosan zárja össze a csomagot az alufólia összehajtásával. Nem szabad, hogy a folyadék kifolyjon.

Helyezze a csomagot újra a grillre további kb. 1 órára. Ezután a húsnak omlósnak kell lennie. Távolítsa el az alufóliát és helyezze a bordákat újra a rácsra. Amikor már kevésbé nedves, vonja be mázzal az oldalast, ecsetelje a fent leírt cseresznye-barbecue szósszal vagy egy választott barbecue szósszal.

Jó étvágyat!