Szerelem első kóstolásra: a kezdő grillszett

Szerelem első kóstolásra: a kezdő grillszett

Kezdődik az év hatodik hónapja, kíméletlenül a nyakunkon a nyár. Bár eddig az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de bízunk benne, hogy a következő hetekben már tényleg elpakolhatjuk az őszi/téli szetteket. A grillezés szerelmesei már az elmúlt hónapokban is hódoltak a szenvedélyüknek, de ilyenkor azt tapasztaljuk, hogy egyre több (újra)kezdő is megjelenik. Most elsősorban nekik segítünk, végignézzük, hogy mire van szükségük ahhoz, hogy finom fogásokat tudjanak készíteni a grillen – úgy, hogy az mindenkinek élmény legyen. Lássuk, hogy miből is áll a kezdő grillszett! 

kezdő grillszett

Az a bizonyos takaró…

Jó munkához idő kell – tartja a mondás. És persze jó alapanyag is! Ez természetesen igaz a grillezésre is. Ha igazán ízletes fogásokat szeretnénk készíteni, ráadásul stresszmentesen, akkor bizony megéri a minőségi termékek között válogatnunk. Persze az egyéni lehetőségek mindig adnak egy keretet, amihez alkalmazkodni kell. Most olyan kezdő grillszettet ajánlunk, ami igazán pénztárcabarát és jó élmény lesz vele a sütögetés. 

Kezdő grillszett – hangulatos faszenes?

Elsőként azt kell eldönteni, hogy milyen sütőt veszünk. Sokan a faszenesre esküsznek, mert hogy az jelenti nekik az igazi grillezős hangulatot. A hús íze ezeken a sütőkön valóban füstösebb lesz, ugyanakkor időigényesebb a takarításuk. Mutatunk egy alapdarabot: az OutdoorChef CHELSEA 480 C grillsütője rozsdamentes acél szénkosárral felszerelt,

van benne hőmérő, az üst zománcozott porcelán, a grillrács krómozott, felhajtható, a szellőző rendszert úgy alakították ki, hogy optimális legyen a hő- és levegő szabályozása.

A zománcozott porcelán EASY DIA tölcsér pedig alkalmas közvetlen és közvetett grillezésre. Sőt, a készülékbe beépítettek egy olyan kiegészítő alkatrészt is, amely – a többi faszenes grillel szemben – alkalmassá teszi a barbecue-zásra.  

Kezdő grillszett – legyen inkább kényelmes gázos? 

Jó szívvel ajánljuk kezdőknek a gáz grillsütőket – ezeket nagyon könnyű kezelni és tisztán tartani.

Itt is ugyanarra figyeljünk, mint a faszeneseknél: legyen stabil a sütő, egyenletesen melegítsen, nagy felületen tudjunk sütni és jól szellőzzön.

Az OutdoorChef P-420 G sütője pont ilyen. Egyégős rendszerű, könnyen összeszerelhető, beépített fedéltartója van, a fedéltetőben hőmérő, valamint beépített és megfordítható EASY FLIP tölcsér a közvetlen és közvetett grillezéshez. 

Fogjátok meg és vigyétek (a sülteket)!

Aztán ahhoz, hogy a húsokat, zöldségeket fel tudjuk pakolni a rácsra (majd onnan le), szükségünk van frankó fogókra, csipeszekre.

A spatula praktikus a finomabb feladatokhoz – például zöldségek rakosgatása, egy lapáttal a nagyobb húsokat kényelmesen tudjuk elhelyezni, de érdemes beszerezni egy csipeszt is, ha tuti nem akarunk semmit leejteni.

A kezünk épségére pedig egy jó kesztyű (is) vigyáz. Természetesen nem feledkezhetünk meg a tisztító eszközökről sem, de ezeket majd egy külön blogban nevesítjük 🙂 Addig is: kezdődhet a grillezés! Hajrá kezdők! Ha pedig kérdésetek van, keressetek minket bátran!