Pulled BBQ Chicken

PULLED BBQ CHICKEN

Hozzávalók:

  • 1 grillcsirke kb. 1200- 1600 gramm
  • 1-2 evőkanál Don Marco’s PigWing fűszerkeverék
  • adott esetben egy kevés olíva- vagy növényi olaj
  • 1 doboz 0,33 vagy 0,5 liter sör.
  • Választható: megtölthet egy üres dobozt is borral, whiskey-colával, gyümölcslével vagy egyébbel

Elkészítés:

Készítse elő ez alapján a recept szerint a Beer Can PigWing csirkét, de ne vonja be páccal. A Pulled csirkénél alacsonyabb, 100-120 °C-os sütési hőmérséklet javasolt, így a hús a BBQ-módszer szerint kis hőmérsékleten és lassan lesz megsütve, így még szaftosabb marad. A Pulled BBQ csirkénél nem a jól átsült bőr a lényeg.

Amint a csirke kész, távolítsa el a pác nélküli bőrt és vágja apróra egy késsel. Ezután tegye serpenyőbe (ideális grillre helyezhető serpenyőbe), ahol további zsír hozzáadása nélkül apróra vágott hagymával és egy kevés felvágott paprikával vagy még jobb, ha jalapeno chilivel ropogósra sütjük. Amíg a bőr ropogós lesz, fejtse le szeletekben a csirkehúst a vázról (csont) és keverje össze egy tálban egy kis extra PigWings fűszerkeverékkel és egy választott előmelegített barbecue szósszal.

Ez a „Pulled Chicken” ideális köret hamburger vagy szendvics mellé, és a ropogós bőr- és hagymadarabkákkal egy igazi BBQ-élményt nyújt.

Ez akkor is jó alternatíva, ha nincs ideje egy Pulled sertésre.

Tipp: A maradék ideális Pulled csirkés pizzához.

Jó étvágyat!