+36-20-399-7255 | grill-guru@grill-guru.hu
PORK POWDER RÉTEGES HÚS
Hozzávalók:
Finom, akár a cowboyoknak a préritűz mellett
- Egy 12-es öntöttvas lábashoz (dutch oven)
- 1 csont nélküli sertésnyak, kb. 3 kg
- 3-4 vöröshagyma
- Don Marco’s Pork Powder fűszerkeverék
- ízlés szerint bacon
- egy választott barbecue szósz
- egy jó korty bourbon
Elkészítés:
Vágja szeletekre a sertésnyakat, kicsit vékonyabbra, mint egy nyaksteaket.
Erősen fűszerezze meg az egyes szeleteket Don Marco’s Pork Powder fűszerkeverékkel és rétegezze a szeleteket egy tálba.
A sertésnyak elbírja a sok fűszert, ne legyen túl bátortalan. Most vékonyan zsírozza ki a lábast, és döntse meg ferdén, hogy a nyakszeleteket élükre állítva a lábas oldalára tudja helyezni anélkül, hogy leesnének.
Helyezzen fel így egy réteget a nyakszeletekből, erre pedig egy réteg hagymakarikát. A hagymakarikákra megint egy réteg a nyakszeletekből, és így tovább.
Aki szeretné, olykor-olykor egy réteg baconszeletet is beiktathat a rétegek közé. Ne spóroljon a hagymákkal. Rétegezzen addig, míg a lábas szorosan meg nem töltődik az élükön álló sertésnyak szeletekkel és a hagymával. Ha szükséges, szorítsa össze kicsit. A hús és a hagyma összeesik sütés közben.
Az ily módon megtöltött lábas legfelső rétegeként tegyen egy pár hagymát az élükre állított szeletek tetejére és egy jó korty bourbont és egy kis barbecue szószt. Oszlassa el a szószt, hogy a húson mindenhol legyen egy kis szósz. Csak ne túlozza el.
Helyezzen 12 átforrósított faszén brikettet a lábas alá és 14-et a tetejére és hagyja a rétegzett húst 2-3 órát magában főni. Adott esetben időjárástól függően rakjon hozzá még egy pár brikettet.
Ha a hús omlós, készen van.
Jó étvágyat!