Mafia Coffee Bárány

MAFIA COFFEE BÁRÁNY

Hozzávalók:

A zöld mezőről egy eszpresszóval az asztalra

  • bárányborda vagy báránykaraj
  • 1-2 ek Don Marco’s Mafia Coffee
  • egy kevés olívaolaj

Elkészítés:

Ha szükséges, távolítsa el a felesleges zsírt és bőrhártyát a báránykarajról majd dörzsölje be olívaolajjal, hogy szép fényt kapjon.

Az olívaolaj gondoskodik arról, hogy a Don Marco’s Mafia Coffee fűszerkeverék jobban tapadjon. Egyenletesen fűszerezze be a hús minden oldalát és hagyja kb. 1-2 órát a hűtőben pácolódni.

Most grillezze meg erősen a báránybordát/báránykarajt, ezután hagyja lassan közvetetten megsülni. A báránykaraj a kívánt sütési hőfoktól függően 57 °C-tól közepesen, 62 °C-tól pedig jól átsültnek számít.

Ha a bárányt levette a grillről, hagyja egy kicsit „pihenni”, mielőtt felvágja.

A Mafia Coffee fűszerkeverék alkalmas közvetetten grillezett báránycombhoz, ideális esetben azonban ilyenkor a pácolási idő legalább 8 óra.

Jó étvágyat!