Monolith „kerámia-tojás” kerti grillező

MONOLITH “KERÁMIA-TOJÁS” KERTI GRILLEZŐ

A főzési technikák széleskörű lehetőségei a kerámia grillben nemcsak a profikat, de az amatőr szakácsokat is nagyban inspirálja, a hideg füstöléstől a steak sütésig minden lehetséges, nem beszélve a sütési hőről, amit bámelyik gázos grillsütő megirigyelne.

A kerámia hőállósága, hőtartása és hővezető képessége kiváló, kevés faszénnel sokáig süthetünk.

A tojás alakú kerámia grillt állvány tartja meg, ami rozsdamentes fémből vagy fából készül. Praktikusan elhelyezhetjük rajta a kiegészítőket is. Viszonylag nagy a súlyuk, így nem a legalkalmasabb kempingezésre magunkkal vinni.

Ajánlott egy fix hely, sőt, akár egy komplett szabadtéri konyhába is tökéletesen beilleszthető.

A Monolith grill egyenlő a szabadsággal. Ez a kerámia grill mindent magába foglal, amit a kerti sütögetés jelent. Grillezés, füstölés, sütés (kenyér, pizza, stb.), párolás, szárítás… A választás szabadságát nyújtja, elkápráztathatjuk a vendégeinket bármilyen ételkülönlegességgel.

A Monolith grill tökéletesen egyesíti az esztétikumot és a funkciót, aminek következtében nemcsak jól néz ki, de minden eleme a praktikusságát szolgálja. Mind a szem, mind a száj meg lehet vele elégedve!

Több, mint 3000 éves múltra tekint vissza a kerámia sütögetők multifunkcionális használata. A Monolith grilleket a ’70-es években fejlesztették ki, az eredeti Mushikamado grillből és azóta is a siker útján jár. Különlegessége az egyediségében rejlik. Szoktalannak, extravagánsnak tűnhet, de pont emiatt érdekes. Az olasz gasztronómia kultúráját ötvözi az argentin életvitellel, és ezt azonnal az otthonunkba varázsolja. A Monolith-tal az élet 365 nap vakáció.

A Monolith grill egyesíti a klasszikus grill és a kemence előnyeit. Sütögetés, alacsony-hőmérsékletű főzés, pizza és kenyér sütés, füstölés… Bármely módon szeretnénk elkészíteni az ételünket, a Monolith grill mindig a rendelkezésünkre áll, hogy tökéletes eredményt érhessünk el. Akár magas hőmérsékletre van szükségünk a steak sütéshez, akár alacsony hőmérsékleten szeretnénk füstölni egy nagyobb szelet húst, a Monolith a tökéletes választás. A kőkemencét is kiválóan helyettesíti, így alkalmas kenyér vagy pizza sütésre is.

70-400 celsius fokig képes hőt kibocsátani. Egyedülálló hatékonyságának köszönhetően nagyon kevés energiabevitellel képes elérni a kívánt hőfokot. A Monolith 3 kg faszénnel 24 órán keresztül működik alacsony hőmérsékleten. Mivel kevés oxigénre van szüksége, a légmozgás minimális a grillben, így a hús biztosan nem fog kiszáradni, kellően zaftos marad.

Nem okozhat problémát egyszerre két steak elkészítése sem. A ‘kémény-hatás’ által a faszén rendkívül gyorsan begyullad. Magas hőmérsékleten süthetjük a steak-et, bezárva a nyílásokat a légáramlás szabályozása érdekében. A grill- és tűztér légmentesen záródik, a faszén izzása gyorsan megszüntethető a sütés befejeztével és újra használható a következő alkalommal.

A Monolith egyedülálló rendszere általa a füstölő-chips – amivel elérhetjük a tipikus füstös BBQ ízt – könnyen adagolható a fedél felemelése nélkül. A füstölő-chipset egy rácsra helyezzük, amit betolva egy sínen a faszén tartályba kerül.

A Monolith extrém hőálló kerámiából és kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül. Két praktikus, oldalsó bambuszpolccal is fel van szerelve.

Az állvány, mint a többi fém rész is kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. A jó szigetelésnek, a nehéz kerámiának és az eredeti légszabályozónak köszönhetően szabályozhatjuk a hőmérsékletet a Monolith-ban, nem úgy mint a többi hasonló sütögetőben. A faszén fogyasztása 25 – 50%-kal kevesebb, a többi átlagos grillsütőé.

A Monolith külső felszíni hőmérséklete sokkal alacsonyabb, mint más acél grillé, így minimális az égési sérülések kockázata. A ‘kémény-hatás’ által a kívánt hőmérsékletet nagyon hamar eléri. A minimális légáramlás által megelőzhető a hús kiszáradása.

A Monolith hőterjedelme igen széles. Az extrém hőálló kerámia és a kiváló minőségű rozsdamentes acél által a Monolith működtetéséhez kevés faszénre van szükségünk, valamint télen is tökéletesen használható.

A Monolith kerámia grill azért különlegesen alkalmas téli használatra, mert nagyon hatékony a hőtárolása. A faszén parázs által kibácsátott hőt a kerámia sokáig megtartja és olyan szerepet játszik, mint a kőkemence fala, amikor a hőt sugározza az ételnek. Ez az állapot alacsony kültéri hőmérséklet mellett, kevés faszénnel, nagyon sokáig fenntartható.

Direkt grillezés

A grillrácsot közvetlenül az izzó faszén fölé helyezzük. Az ételt meg kell fordítanunk, hogy mindkét oldala megsüljön.

Indirekt grillezés

A hőterelő követ az izzó faszén fölé helyezzük, hogy megvédjük az ételt a közvetlen hőhatástól. A grillrácsot távtartóval rögzítjük. Ezzel a módszerrel puhára süthetünk alacsony hőfokon nagyobb darab húsokat, egész halat, vagy egész szárnyasokat.

Pizzasütés

A pizza követ is külön a távtartóval kell rögzítenünk, valamint elő kell melegítenünk a Monolith-et 300-350 Celsius fokra.

A fent említett három sütési mód által az elkészíthető ételek skálája igen széles.

Füst ízesítők hozzáadása által még finomabbá, még autentikusabbá tehetjük ételünket. A Monolith kifejlesztette egyedülálló technológiáját amely kifejezetten a füstölő-granulátumok és a füstölő-chipsek hozzáadását könnyíti meg.

A Monolith grill fekete és vörös színben, 3 méretben (Junior, Classic, LeChef) kapható.