+36-20-399-7255 | grill-guru@grill-guru.hu
Hasznos grilleszközök profiknak és zöldfülűeknek
Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ez már a főszezon. Mármint a grillezés szempontjából. Tombol a nyár, a járványügyi szabályok is rengeteget enyhültek, így újra eljött a családi, baráti sütögetések ideje. A legtöbben a sütőt már beszerezték, ízletes húsok és zöldségek receptjei is sorakoznak a polcokon, illetve a mobilokon (természetesen itt, blogunkban is találsz bőven!), ugyanakkor vannak még olyan hasznos grilleszközök a tarsolyunkban, amiket nem árt betárazni. Sőt! Kifejezetten hasznosak profiknak és zöldfülűeknek is.
Mindenki a maga szerencséjének…
… igen, a kovácsa. De hogy jön ez ide? Úgy, hogy mindenki, aki grillezni kezd, megkönnyítheti a saját dolgát.
Ha megvásároltuk a számunkra legoptimálisabb sütőt, a minőségi alapanyagokat, összegyűjtjük a jó recepteket, akkor bizony sokkal könnyebben el tudjuk kápráztatni a vendégeinket az ízletes grillfogásokkal.
Fontos elmondanunk: a minőségi grillsütő az alap, de nem felejthetjük el a sütéshez szükséges (és nagyon hasznos) grilleszközöket sem.
Hasznos grilleszközök
Szóval igen, ott vannak a minőségi rácsok, a nyársak, lapátok, csipeszek. De ez még nem minden!
Ahhoz, hogy igazán ízletes húst készítsünk, fontos tudnunk, hogy milyen hőmérsékleten kell megsütni. És azt meg is kell tudni valósítani…
Más a helyzet ugyanis, ha csirkével, ha marhával, vagy sertéssel van dolgunk. A Weber® Instant-Olvasható hőmérője különösen praktikus – pillanatok alatt leolvashatjuk róla a hús maghőmérsékletét, így nem kell sokáig nyitva tartani a fedőt. Az információ birtokában pedig emelhetjük, vagy csökkenthetjük a sütőnk hőmérsékletét – ahogy épp optimális. Ha valaki nemcsak a hús maghőmérsékletére, hanem a rácséra is kíváncsi, akkor egy újdonságunkat ajánljuk.
Páclé az ízletes húsért
A megfelelő hőmérséklet mellett az ízletes pác is a jó hús egyik titka. Biztosan már Ön is sokszor hallotta, hogy
minél tovább áll a pácban a hús, annál jobban átjárja az íze. Erre viszont nem mindig van időnk…
Természetesen tudjuk a megoldást! Ha azt akarjuk, hogy a páclé ne csak kívülről ízesítse a húsunkat, de belülről is, akkor próbáljuk ki a páclé fecskendőt – most praktikus, nagy nyéllel.
Az eszményi húspogácsa titka
Egyre népszerűbb grillétel a kézműves hamburger. A finom húspogácsa elkészítése nem is olyan ördöngösség, pláne, ha van hamburger pogácsa készítőnk. Ha ezt használjuk, akkor biztosan szép, szabályos húspogácsákat kapunk. És a végére még egy praktikus tipp: mielőtt a húst a rácsra teszi, fújja be a BBQ letapadásgátló olajjal – így biztosan nem ragad oda a hús, később pedig sokkal könnyebben tisztítható a grill. Próbálja ki a hasznos grilleszközöket, nem fogja megbánni!