DON MARCO PULLED PORK

Hozzávalók:

ki jó sokáig szeretne grillezni, és van ideje éjjel…

  • sertésnyak kb. 3 kg
  • Don Marco’s Pork Powder ízlés szerint enyhe vagy közepesen erős mustár
  • idő

Elkészítés:

Kenje be az egész sertésnyakat vékonyan mustárral és szórjon Don Marco’s Pork Powder fűszerkeveréket a húsra. Dörzsölje be a fűszerkeveréket, míg a húsnak egyenletes színe lesz. A mustár egy kicsit ragasztóanyagként is szolgál, és egy szép kérget hoz létre. Ne féljen, a sütés után a mustár nem érződik majd rajta.

Miután a húst ideális esetben 6-8 órán át a hűtőben pácolta, helyezze a füstölőre (smoker) és 110-120 °C mellett addig süsse, míg el nem éri a 92-95 °C-os maghőmérsékletet. Ez a hús tömegétől és a grillsütőtől függően rendszerint 18 óráig is eltarthat.

A tudomány tulajdonképp csak az, hogy a grill ne aludjon ki, amíg Ön alszik… De ez egy vizes füstölővel (water smoker) vagy egy kerámia grillel viszonylag stresszmentesen megoldható.

Ha a maghőmérsékletet elérte, a hús olyan omlós lesz, hogy szinte magától szétesik és az ujjainkkal le tudjuk húzni- innen ered a „pulled pork” elnevezés.

Vegye le a húst a grillről vagy a füstölőről és csomagolja be feszesen alufóliába és hagyja egy lezárható tálban vagy egy takaróba csomagolva fél órát pihenni. Ezután fejtse le a húst egy kellően nagy tálba.

A lefejtett húst egyszerűen egy kis barbecue szósszal és körettel tálalja. Vagy még jobb, ha zsemlével vagy wrap-ként búzatortillával, barbecue szósszal, kis Cole Slaw-val (amerikai káposztasaláta) és hagymakarikákkal tálalja. A maradékból remek Pulled Pork Pizza is készülhet.

Ne csodálkozzon, ha a maghőmérséklet időközben nem nő tovább vagy csak nagyon lassan növekszik. Ez egy plateau fázis, melyben az energiát a kötőszövetek átalakításához használjuk. Ez teszi tulajdonképpen a rágós nyakat olyan csodálatosan omlóssá.

Jó étvágyat!