+36-20-399-7255 | grill-guru@grill-guru.hu
DON MARCO PIGWING MUFFINJA
Hozzávalók:
Aki már megint húsosat szeretne sütni…
- kifilézett csirke felsőcomb (a csirkecomb felső része, nem a dobverő/comb)
- Don Marco’s PigWing fűszerkeverék
- egy kevés olívaolaj
- a mázhoz juharszirup, méz vagy barbecue szósz
- muffinforma
Elkészítés:
Nedvesítse meg a csirkehúst egy kevés olívaolajjal, így a fűszerkeverék jobban odatapad.
Ízlés szerint fűszerezze meg a húst Don Marco’s PigWing fűszerkeverékkel és hagyja 1-2 órát a hűtőben pácolódni.
Töltse meg a muffinformát a hússal úgy, hogy egy kicsit kidomborodjon a formából a hús bőrös része, mintha egy megsütött muffin lenne.
A muffinforma méretétől függően lehet, hogy kisebb darabokra kell majd vágnia. A húsdarabkákat tegye a formába, majd a bőrös húst ezekre tegye rá. Kerülje a légbuborékokat és lyukakat.
Grillezze a csirkehúst a formában közvetetten kb. 190-200 °C-on, kb. 80 °C maghőmérsékletig.
A mázhoz vegye kis a húst a formából és a grillrácson ecsetelje be juharsziruppal, mézzel vagy barbecue szósszal és pácolja így egy pár percig.
Jó étvágyat!