DON MARCO PIGWING MUFFINJA

Hozzávalók:

Aki már megint húsosat szeretne sütni…

  • kifilézett csirke felsőcomb (a csirkecomb felső része, nem a dobverő/comb)
  • Don Marco’s PigWing fűszerkeverék
  • egy kevés olívaolaj
  • a mázhoz juharszirup, méz vagy barbecue szósz
  • muffinforma

Elkészítés:

Nedvesítse meg a csirkehúst egy kevés olívaolajjal, így a fűszerkeverék jobban odatapad.

Ízlés szerint fűszerezze meg a húst Don Marco’s PigWing fűszerkeverékkel és hagyja 1-2 órát a hűtőben pácolódni.

Töltse meg a muffinformát a hússal úgy, hogy egy kicsit kidomborodjon a formából a hús bőrös része, mintha egy megsütött muffin lenne.

A muffinforma méretétől függően lehet, hogy kisebb darabokra kell majd vágnia. A húsdarabkákat tegye a formába, majd a bőrös húst ezekre tegye rá. Kerülje a légbuborékokat és lyukakat.

Grillezze a csirkehúst a formában közvetetten kb. 190-200 °C-on, kb. 80 °C maghőmérsékletig.

A mázhoz vegye kis a húst a formából és a grillrácson ecsetelje be juharsziruppal, mézzel vagy barbecue szósszal és pácolja így egy pár percig.

Jó étvágyat!