+36-20-399-7255 | grill-guru@grill-guru.hu
DON MARCO FÉLE BARBECUE FASÍRT
Hozzávalók:
- 600 gramm darált hús, vegyes
- 2-3 ek Pork Powder fűszerkeverék
- 4 szelet serrano sonka
- 1 puha sajt rudakban vagy egyéb puha sajt csíkokra vágva. kb. 150 gramm
- egy választott barbecue szósz
- alufólia
Elkészítés:
Keverje össze egy tálban a darált húst és a Don Marco’s Pork Powder felét egy tálban.
Terítse ki az alufóliát kb. egy A4-es lapnak megfelelő méretben és egyenletesen oszlassa el rajta a darált húst, a széleit kicsit hagyja szabadon.
Helyezze a közepére enyhe átfedésben a 4 serrano sonkát, ennek a közepére tegye rá a sajtot, és feszesen hajtsa vissza rá a sonkát. Ez akadályozza majd meg, hogy a sütés közben megolvadó sajt kifolyjon.
Most szorosan tekerje fel a fasírtot az alufólia segítségével, főleg a végeinél és a tölteléknél legyen szoros. Néhány óra a hűtőben jobb tartást ad a fasírtnak. Óvatosan csomagolja ki a fasírtot és fűszerezze meg a külsejét a maradék Don Marco’s Pork Powder fűszerkeverékkel.
Grillezze közvetetten a fasírtot kb. 150 °C-nál és egy kis fával (a füstöléshez). A sütési idő vége körül ecsetelje be a fasírtot egy kevés barbecue szósszal a mázhoz. A 73 °C-os maghőmérséklet elérése után hagyja még egy kicsit lefedve pihenni a fasírtot, különben a szeletelésnél könnyen kifolyik a sajt.
Jó étvágyat!