DON MARCO EREDETI CSIRKESZÁRNYAI

Hozzávalók:

Don Marco legismertebb receptje. Barátokon és grillkollégákon keresztül Hollandiába, Angliába és időközben Ausztráliába is eljutott.

  • 12 csirkeszárny
  • 2 ek Don Marco’s PigWing fűszerkeverék
  • 30 ml olívaolaj (kb. 2 ek)
  • 60 ml juharszirup

Elkészítés:

Tegye a csirkeszárnyakat az olajjal és a Don Marco’s PigWing fűszerkeverékkel egy tálba vagy egy műanyag zacskóba és keverje össze a hozzávalókat úgy, hogy a csirkeszárnyakat egyenletesen vonja be a fűszerkeverék.

Az ideális az, ha a fűszer néhány óra vagy egy éjszaka alatt a hűtőben be tud szívódni.

Grillezze közvetetten a szárnyakat kb. 200 °C-on kb. 45 percig.

A sütési idő vége előtt tegyen juharszirupot egy tálba és ecsetelje be vele a szárnyakat. Még pár percig grillezze tovább, hogy a szárnyak szép színt kapjanak.

Ez a recept ideális a csirke többi részéhez, mint combok, bőrös mell vagy kacsamell elkészítéséhez is.

Jó étvágyat!