+36-20-399-7255 | grill-guru@grill-guru.hu
DON MARCO EREDETI CSIRKESZÁRNYAI
Hozzávalók:
Don Marco legismertebb receptje. Barátokon és grillkollégákon keresztül Hollandiába, Angliába és időközben Ausztráliába is eljutott.
- 12 csirkeszárny
- 2 ek Don Marco’s PigWing fűszerkeverék
- 30 ml olívaolaj (kb. 2 ek)
- 60 ml juharszirup
Elkészítés:
Tegye a csirkeszárnyakat az olajjal és a Don Marco’s PigWing fűszerkeverékkel egy tálba vagy egy műanyag zacskóba és keverje össze a hozzávalókat úgy, hogy a csirkeszárnyakat egyenletesen vonja be a fűszerkeverék.
Az ideális az, ha a fűszer néhány óra vagy egy éjszaka alatt a hűtőben be tud szívódni.
Grillezze közvetetten a szárnyakat kb. 200 °C-on kb. 45 percig.
A sütési idő vége előtt tegyen juharszirupot egy tálba és ecsetelje be vele a szárnyakat. Még pár percig grillezze tovább, hogy a szárnyak szép színt kapjanak.
Ez a recept ideális a csirke többi részéhez, mint combok, bőrös mell vagy kacsamell elkészítéséhez is.
Jó étvágyat!