Don Marco barbecue fűszerkeverék

DON MARCO BARBECUE FŰSZERKEVERÉK

A Don Marco Greulich világbajnok és emellett Németország legkedveltebb grill fűszerkeverékével . Ön is részese lehet a sütögetés lenyűgöző világának. Európa első számú grillfűszer készítőjeként tökélyre fejlesztette receptjeit, hogy Ön a különleges, vagy akár a szokatlan ételeket elkészíthesse otthon grillen, füstölőben, és a konyhában egyaránt.

Mottójuk szerint: A grilltől a partiig!

Minden Don Marco grill fűszerkeverék a Green Label Standard szerint készült, válogatott és kiváló minőségű alapanygokból, adalékanyagok, mesterséges ízesítők és ízfokozók nélkül, az International Food Standards (IFS) minőségbiztosai által ellenőrizve.Jelenleg 12 különböző fűszerkeverék tartalmaz MHD-t. A PigWing Európa legtöbbet eladott fűszerkeveréke és többször szerezte már meg az első helyet BBQ versenyeken.

Minden egyes fűszerkeveréket egyedi használatra fejlesztettek, amely a logón látható, de sok egyéb étel elkészítésekor is nagy segítség lehet. Termékajánlások, felhasználási javaslatok, tippek és receptek a csomagoláson láthatóak.

A fűszerkeverékek ára: 3.500 Ft/db

CikkszámFűszerkeverék  
101-001-180PigWing® Seasoning180g
101-002-180Pork Powder180g
101-003-180Rub Texas Style180g
101-004-180Chipotle Butter & Dip Seasoning180g
101-005-180Cherry Bomb180g
101-006-180BBQ Booster180g
101-007-180Crazy Chicken180g
101-008-180Mafia Coffee Rub180g
101-009-180Sombrero180g
101-010-180Dancing Sirtaki180g
101-011-130WonderGreen130g
101-012-180Carolina Mustard180g

DON MARCO BARBECUE FŰSZERKEVERÉK AJÁNDÉKCSOMAG

Don Marco Klasszikus Barbecue készlet

Ez a csomag 3 különféle keveréket tartalmaz:

 • 180 g Texas Style
 • 180 g Pork Powder (sertéshez), klasszikus amerikai Low & Slow BBQ-hoz, édes és fűszeres
 • 180 g Carolina Mustard, erős, friss és fűszeres, egyenesen Dél-Carolinából

Don Marco Klasszikus Barbecue készlet

Ez a csomag 3 különféle keveréket tartalmaz:

 • 180 g Texas Style
 • 180 g Pork Powder (sertéshez), klasszikus amerikai Low & Slow BBQ-hoz, édes és fűszeres
 • 180 g Carolina Mustard, erős, friss és fűszeres, egyenesen Dél-Carolinából

Don Marco Klasszikus Barbecue készlet

Ez a csomag 3 különféle keveréket tartalmaz:

 • 180 g Texas Style
 • 180 g Pork Powder (sertéshez), klasszikus amerikai Low & Slow BBQ-hoz, édes és fűszeres
 • 180 g Carolina Mustard, erős, friss és fűszeres, egyenesen Dél-Carolinából

BBQ FŰSZEREK

A BBQ fűszerek jellegzetes fekete tasakban találhatóak, kis ablakkal. A minőség és az összetétel természetesen nem változott, csak a mennyiségek különböznek.

Újdonság a Chimichurri fűszerkeverék is. A Chmichurri eredetileg egy tradicionális dél-amerikai barbecue szósz. A fűszerkeverékhez vizet, ecetet és oliva olajat adva elkészíthető a Chimichurri szósz. Assado-hoz és Churrasco-hoz kötelező. Minden Don Marco grill fűszerkeverék a Green Label Standard szerint készült válogatott és kiváló minőségű alapanygokból, adalékanyagok, mesterséges ízesítők és ízfokozók nélkül, az International Food Standards (IFS) minőségbiztosai által ellenőrizve.

A Chimichurri egy tradícionális Dél-Amerikai barbecue szósz, ami fűszernövényekből, ecetből és olivaolajból készül. Churrasco-hoz és Asado-hoz kötelező! Tökéletesíthetjük friss fűszernövényekkel, hagymával, pirospaprikával, chillivel és lime-lével is.

Az elkészült szószt használhatjuk szószként, vagy húspácként is marhához, sertéshez, bárányhoz, szárnyasokhoz, halhoz és zöldségekhez.

Elkészítés: 1 rész Chimichurrit keverjük egy egy kevés vízzel. Keverjünk össze 1 rész ecetet 3 rész olajjal, majd keverjük össze az egészet. Hagyjuk állni körülbelül egy hétig a hűtőben.
Recept-tipp: Choripan Süssünk meg egy chorizo kolbászt grillen! Szeleteljünk fel egy baguette-t vagy egy ciabatta-t. Vágjuk ketté a kolbászt hosszában, tegyük a kenyérre és tegyünk rá Chimichurrit! Ezzel elkészült a hagyományos argentin Choripan.

A fűszerkeverékek ára: 3.500 Ft/db

CikkszámBBQ FűszerAjánlott 
104-001-130KamehaLazac, hal, kagylók130g
104-002-100SchafskäseFeta, sajt, saláta100g
104-004-130KaribikSertés, baromfi, hal130g
104-005-100ToskanaZöldség, baromfi, hal100g
104-006-100CajunZöldség, marha, baromfi100g
104-008-130PotatoBurgonya130g
104-011-100Chimchurri 100g

EREDETI DON MARCO SÓTÁBLA®

Don Marco eredeti sótáblája ideális óvatosan főzött puha húsú halhoz, garnélarákhoz, szárnyasokhoz, steak-hez és zöldségekhez – grillen vagy sütőben sütve.

A Sótábla® a Salt Range Mountain-ból származik, az Indus vidékéről. Tiszta sókristályt tartalmaz, ami több, mint 500 millió éves, kétszer annyi mint a legöregebb európai só. Mivel a kristály víztartalma csak 4% körül van, tökéletesen használható grill vagy sütőben történő sütésnél.

Rendszeres laboratóriumi tesztek által biztosítják a termék használatra való alkalmasságát, és alkalmazásának biztonságát grillen és a sütőben egyaránt. A Sótábla® a BBQ KING Company regisztált védjegye.

Használata:
Lassan melegítsük fel, majd amikor elérte a kellő hőmérsékletet helyezzük rá a húst és süssük meg rajta. Tisztításához hagyjuk kihűlni a sótáblát, mossuk folyó víz alatt kefével vagy ronggyal, amíg minden maradványt el nem távolítottunk. Teljesen hagyjuk megszáradni, légmentes helyen tároljuk. A sótábla többszöri használatra alkalmas, azonban minden használat után veszít a térfogatából egy keveset. Részletes leírás a csomagoláson található.

DON MARCO KÜLÖNLEGES STEAK ÉS BBQ SÓJA

Nem találták fel újra a sót, csak jobbá tették!

A Don Marco Steak és BBQ só tökéletes választás steak-hez és más grillen készült ételekhez. A különlegesen nagy szemcséi által lesz tökéletes a hús!

Meersalz/tengeri só – 2200 Ft, 300g/db
Rosa Steinsalz/rózsaszín kősó – 2200 Ft, 300 g/db

A sóhoz nélkülözhetetlen egy kis olaj is, amivel ropogós réteget képez a húson. Sütés előtt 30-60 perccel korábban kenjük be a húst olajjal.
Szórjuk be a sóval egyenletesen ízlés szerint, majd letakarva hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy kicsit felmelegedjen. Süssük meg rácson a kívánt fokig.

FÜSTÖS-FŰSZERES NÖVÉNYI GRANULÁTUM

Mediterrán Grill füst az egyedülálló élményért!

A Füstölő Chips és a Fahasábok a múlté, ma már Don Marco Füstös-Fűszeres Növényi Granulátuma adja a különleges ízt ételeinek! Különlegessége abban rejlik, hogy 100 %-ban természetes gyógynövényekből készült, magas nyomás által, kötöanyag hozzáadása nélkül, így lassan és egyenletesen adja át a semmihez sem fogható ízét grill ételeinek.

Három különböző ízben elérhető, Zsálya, Oregánó és Mediterrán keverék. Szinte bármihez használható, húshoz, halhoz és zöldségekhez is. Bármely grillsütőben használható.

Használata egyszerű.

Szórjunk egy maréknyi Don Marco Növényi Granulátumot az izzó faszénre. Alkalmazható a piacon szintén elérhető füstölődoboz, vagy becsomagolhatjuk a granulátumot alufóliába, amin kis lyukakat szúrva bocsátja a füstöt. Ebben az esetben is helyezzük a faszénre az alufólia csomagot. Hideg füstöléskor füstölőport is használhatunk. Don Marco Füstös-Fűszeres Növényi Granultáuma azonnal használható, nem szükséges áztatni, vagy vizet hozzáadni.
Megjegyzés: Száraz körülmények között tároljuk. Önmagában nem alkalmazható. Emberi fogyasztásra nem alkalmas!

 • Oregano Növényi Granulátum – 4300 Ft, 450 g/db
 • Zsálya Növényi Granulátum – 4300 Ft, 450 g/db
 • Mediterrán Növényi Granulátum – 4300 Ft, 450 g/db

FÜSTÖS-FŰSZERES FÜSTÖLŐGRANULÁTUM

A Füstölő Chips és a Fahasábok a múlté, ma már Don Marco Füstös-Fűszeres Növényi Granulátuma adja a különleges ízt ételeinek! Különlegessége abban rejlik, hogy 100 %-ban természetes gyógynövényekből készült, magas nyomás által, kötöanyag hozzáadása nélkül, így lassan és egyenletesen adja át a semmihez sem fogható ízét grill ételeinek.

A Füstös-Fűszeres Füstölőgranulátum 4 féle variációban elérhető. Mindenfajta grillen használható.

 • Hikori Füstölőgranulátum – 4600 Ft, 1200g/db
 • Cseresznyefa Füstölőgranulátum – 4600 Ft, 1200g/db
 • Juhar Füstölőgranulátum – 4600 Ft, 1200g/db
 • Mesquite Füstölőgranulátum – 4600 Ft, 1000g/db

Használata egyszerű. Faszenes grillen rakhatjuk egyszerűen a parázsra, vagy csomagolhatjuk alufóliába, amin lyukakat vájunk, így bocsátja ki a füstöt. Ha a faszenet újra akarjuk használni a későbbiekben, javasolt füstölő dobozba vagy arra alkalmas tubusba rakni a granulátumot. Csakúgy mint a fűszerek használatánál, az elején rakjunk keveset, majd később adagolhatunk többet, ahogy jónak látjuk, a ‘Kevesebb, néha több!’ alapon.

Füstös-Fűszeres Füstölőgranulátum Versenykeverék

Füst az egyedülálló BBQ élvezetért!

A klasszikus amerikai sütögetés receptjének titkos hozzávalója a Don Marco Füstölőgranulátum Versenykeverék. Az elmúlt KCBS és a GBA bajnokságokon, borda és szegy kategóriában mindig előkelő helyet foglalt el a Versenykeverék. Kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagokból készül, magas nyomás alatt, hozzáadott kötőanyagok nélkül. Kiváló választás különböző gyógynövényes vagy sima faszénhez is.
Ajánljuk: Bordához, Pulled Pork-hoz (teljesen puhára főzött sertés), marhaszegyhez, halhoz, zöldségekhez, valamint szárnyasokhoz kiváló választás, direkt vagy indirekt sütésnél egyaránt.

DON MARCO BARBECUE – FINOMRA FÜSTÖLŐ CHIPS

Különös odafigyeléssel, kézzel válogatott, csúcsminőségű fachipset használunk az elkészítéshez, amit hosszas szárítás követ.
A keményfa különösen jó választás, ha az autentikus amerikai BBQ ízvilágát szeretnénk megteremteni.

Keményfa füstölő chips

 • Cseresznyefa füstölő chips – 2900 Ft, 500 g/csomag
  – enyhén gyümölcsös ízt kölcsönöz a sertésnek, szárnyasnak és a halnak is
 • Almafa füstölő chips – 2900 Ft, 500 g/csomag
  – ideális sertéshez, szárnyashoz, halhoz és marhához, mivel enyhén gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak
 • Diófa füstölő chips – 2900 Ft, 500 g/csomag
  – marhához, bárányhoz és vadhoz ajánlott, erős, markáns aromája miatt
 • Hikorifa füstölő chips – 2900 Ft, 500 g/csomag

Don Marco javaslata szerint a chipset finoman alkalmazzuk, óvatos mennyiségben. Használat előtt ne vizezzük semmiképp!

ALMA

CSERESZNYE

HIKORI

DIÓ

DON MARCO BARBECUE – FATÁBLÁK

A Füstölő Chips és a Fahasábok a múlté, ma már Don Marco Füstös-Fűszeres Növényi Granulátuma adja a különleges ízt ételeinek! Különlegessége abban rejlik, hogy 100 %-ban természetes gyógynövényekből készült, magas nyomás által, kötöanyag hozzáadása nélkül, így lassan és egyenletesen adja át a semmihez sem fogható ízét grill ételeinek.

A Füstös-Fűszeres Füstölőgranulátum 4 féle variációban elérhető. Mindenfajta grillen használható.

 • Hikori Füstölőgranulátum – 4600 Ft, 1200g/db
 • Cseresznyefa Füstölőgranulátum – 4600 Ft, 1200g/db
 • Juhar Füstölőgranulátum – 4600 Ft, 1200g/db
 • Mesquite Füstölőgranulátum – 4600 Ft, 1000g/db

Használata egyszerű. Faszenes grillen rakhatjuk egyszerűen a parázsra, vagy csomagolhatjuk alufóliába, amin lyukakat vájunk, így bocsátja ki a füstöt. Ha a faszenet újra akarjuk használni a későbbiekben, javasolt füstölő dobozba vagy arra alkalmas tubusba rakni a granulátumot. Csakúgy mint a fűszerek használatánál, az elején rakjunk keveset, majd később adagolhatunk többet, ahogy jónak látjuk, a ‘Kevesebb, néha több!’ alapon.

Füstös-Fűszeres Füstölőgranulátum Versenykeverék

Füst az egyedülálló BBQ élvezetért!

A klasszikus amerikai sütögetés receptjének titkos hozzávalója a Don Marco Füstölőgranulátum Versenykeverék. Az elmúlt KCBS és a GBA bajnokságokon, borda és szegy kategóriában mindig előkelő helyet foglalt el a Versenykeverék. Kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagokból készül, magas nyomás alatt, hozzáadott kötőanyagok nélkül. Kiváló választás különböző gyógynövényes vagy sima faszénhez is.
Ajánljuk: Bordához, Pulled Pork-hoz (teljesen puhára főzött sertés), marhaszegyhez, halhoz, zöldségekhez, valamint szárnyasokhoz kiváló választás, direkt vagy indirekt sütésnél egyaránt.