+36-20-399-7255 | grill-guru@grill-guru.hu
CHIPOTLE PIRÍTOTT KENYÉR
Hozzávalók:
- 250 gramm vaj (szobahőmérsékletű)
- 2 ek olívaolaj 1 ek Chipotle Butter & Dip fűszerkeverék
- Chiabatta kenyér vagy zsemle
Elkészítés:
Tegye a puha vajat egy tálba. Adja hozzá az olajat és a Don Marco’s Chipotle Butter & Dip fűszerkeveréket a vajhoz.
Keverje hozzá a vajhoz az olajat és a fűszert egy kézi mixer vagy egy habverős robotgép segítségével. Addig keverje, míg a vaj térfogata megnő, és minden jól eloszlik.
A grillbüféhez tegye a chipotle paprikás vajat kis tálakba, és tegye hűtőbe, míg a vaj kicsit megszilárdul. A vaj így jól előkészíthető és kiválóan megdermed.
A chipotle paprikás-vajas pirított kenyér elkészítéséhez vágja fel a chiabatta kenyeret vagy zsemlét, és kenje meg vastagon a vágási felületet a chipotle paprikás vajjal. Helyezze a félbevágott zsemléket a vajas felülettel felfelé a grillre, és közepes lángon pirítsa meg az alját. Így megolvad a vaj, és beszívódik a zsemlébe.
Fordítsa meg a zsemlét és pirítsa meg a vajas felét. Ha nincs olyan grillsütője, melynek van fedele, a lecsöpögő zsír nyílt lángot idézhet elő. Ezt kerülje el, hogy a zsemle ne égjen meg.
Jó étvágyat!