Bourbon Pork Powder sertéshát

BOURBON PORK POWDER SERTÉSHÁT

Hozzávalók:

  • 1 sertés hátizom (Schweinelachs) ill. bordaszelet kb. 2 kg
  • kb. 4-5 ek Don Marco’s Pork Powder fűszerkeverék
  • 100-150 ml bourbon whiskey
  • 4 ek narancslekvár
  • 4 ek thai édes chiliszósz

Elkészítés:

Whiskeynek és sertésnek lennie kell.

Adott esetben válassza szét a sertéshátat 2 egyenlő darabra és erősen fűszerezze be mindkettőt a Don Marco’s Pork Powder fűszerkeverékkel.

Tegye mindkettőt egy elegendően nagy műanyag zacskóba és adjon hozzá kb. 50-100 ml bourbon whiskeyt.

Lehetőség szerint nyomjon ki minden levegőt a műanyag zacskóból és jól zárja le. Helyezze a zacskót egy tálba és hagyja őket a hűtőben kb. 8 óráig pácolódni. Gyúrja át a zacskót minden 1-2 órában és tegye egy másik oldalra. Úgy is jó, ha van olyan tálja, amiben a darabok szorosan és kevés levegővel egymás mellett vannak. Fordítsa meg a darabokat minden 1-2 órában úgy, hogy minden oldala a pácban legyen.

Grillezze a sertéshátat közvetetten kb. 150-160 °C mellett olyan fadarabkákkal, amik egy ismert amerikai termelő fészeréből származnak Lynchburgból, Tennesse-ből.

Röviddel azelőtt, hogy elérné a 62 °C-os maghőmérsékletet, jól keverje össze a maradék bourbon whiskey-t a narancslekvárral és a thai édes chiliszósszal. Ezzel a keverékkel többször ecsetelje be a darabkákat és pácolja ezzel a sültet.

Kicsit hagyja állni, majd vágja fel.

Jó étvágyat!