Beer Can PigWing csirke

BEER CAN PIGWING CSIRKE

Hozzávalók:

  • 1 grillcsirke kb. 1200- 1600 gramm
  • 1-2 evőkanál Don Marco’s PigWing fűszerkeverék
  • adott esetben egy kevés olíva- vagy növényi olaj
  • 1 doboz 0,33 vagy 0,5 liter sör
  • Választhatóan megtölthet egy üres dobozt is borral, whiskey-colával, gyümölcslével vagy egyébbel

Elkészítés:

Füszerezze be a grillcsirke minden oldalát egyenletesen Don Marco’s PigWings fűszerkeverékkel. Szükség esetén nedvesítse meg a csirkét egy kevés olajjal, így a fűszerkeverék jobban rátapad. Vagy össze is keverheti a Don Marco’s PigWing fűszerkeveréket egy kis olajjal, így egy kenhető mázt kap.

Ha lehetséges, vigyen fel a mellhús bőre alá egy kis PigWing fűszerkeveréket. Bontsa meg a bőrt úgy, hogy óvatosan a bőr és a mellhús közé vezeti az ujjait. Az így létrejött zsebbe öntsön egy kis PigWing fűszerkeveréket, és lehetőleg egyenletesen oszlassa el.

Hagyja a csirkét kb. 2 órára a hűtőben pácolódni.

Tisztítsa meg a sörösdobozt és igya meg kb. a doboz felét.

Most már látja, miért ilyen kedvelt ez a recept.

Ezután húzza rá a csirkét egyenesen ülve félig a sörösdobozra úgy, hogy a doboz és mindkét lába megtámassza. Szaküzletben van erre a célra megfelelő tartó is, ami egy kicsit stabilabb, azonban a Beer Can Chicken rusztikus kinézetét csökkenti.

A szárnyakat lehetőség szerint tegye hátra úgy, hogy a csirke kvázi a már nem létező feje mögé helyezze a kezeit. Alufóliából készíthet neki bikinit is (hogy elüsse a sütési idő felét), hogy a későbbi lebarnult szépsége még jobban érvényesülni tudjon.

Grillezze a csirkét közvetett hőnél kb. 150- 180 °C-on, míg a bőre ropogós lesz, és a csirke eléri a kívánt maghőmérsékletet. A sütési idő vége körül bevonhatja juharsziruppal, mézzel vagy egy választott barbecue szósszal.

A vendégei teljesen odalesznek a Beer Can Chicken meglepő kinézetétől és ízétől.

Jó étvágyat!