Egyszerű, de nagyszerű menü az OutdoorCHEF-ben

Az OutdoorChef olyan, mintha saját, külön bejáratú séfed lenne, aki komplett menüt képes előállítani edényhalmok, bonyolult konyhai műveletek és profin felszerelt éttermi konyha nélkül! Lássuk a mai menüt!

Előétel: rókagombás falatkák

Gyanítjuk, hogy az eredmény nem csak rókagombával lesz fenséges, de mi most ezt a hazai vásárcsarnokokban is gyakran fellelhető ínyencséget választottuk, hogy ne kelljen tölgyesek és bükkösök mélyére kirándulnod a nyulica, csirke-, vagy sárgagombaként is ismert finomságért.

Tehát: alaposan mossuk le és szárítsuk meg a rókagombákat, és a nagyobbakat szükség esetén aprítsuk kisebb darabokra. Kis olívaolajat enyhén melegítsünk meg az OutdoorCHEF grillkészülék zárt gömbje alatt, a félholdon. Futtassunk meg rajta kis hagymát és fokhagymát, pakoljuk rá a gombát, majd hagyjuk párolódni körülbelül 4 percig. Öntsük fel az illatozó elegyet fehérborral és hagyjuk, hogy a bor körülbelül a felére visszaforrjon. Adjunk hozzá tejszínt, metélőhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány toast kenyérszeletet helyezzünk az előmelegített grillrácsra, hogy mindkét oldaluk aranybarnára piruljon. A gombás-tejszínes-fűszeres finomságot helyezzük a megpirult kenyérkékre.

Főétel – mesés töltött burgonya

Mossuk meg alaposan a burgonyát, szárítsuk meg, fűszerezzük be, dobjunk rá egy kanálka vajat és és tekerjük be alumíniumfóliába. Vágjunk raclette, vagy bármilyen, általunk preferált kemény vagy félkemény sajtot apró kockákra. Süssük kb. 30 percig a burgonyát 220 ° C-on, amíg puha nem lesz. Vegyük ki az alufóliából és hagyjuk lehűlni. Ha szükséges, a héjat távolítsuk el, vágjuk a burgonyát félbe, és kiskanállal kaparjuk ki a belsejét. A burgonyát akár egészben is hagyhatjuk – a kiskanállal így is vághatunk bele üreget. Helyezzük a fél krumplikat egy sütőpapírral bevont, perforált sütőlapra és töltsük meg őket a sajtkockákkal. Helyezzük a burgonyát az előmelegített OutdoorCHEF grillkészülékbe és adjunk nekik 8–12 percet 250 ° C-on, hogy csinosra piruljanak. Távolítsuk el aztán a kész finomságot a barbecue-ból és őrölt pirospaprikával vagy fokhagymaporral fűszerezzük be. A kész ételt szalonnával és friss fűszernövényekkel is feldobhatjuk.

Desszert: OutdoorCHEF-ben készült zöldcitrom-torta

Keverjünk 140 g vajat habosra, adjunk hozzá 80 g porcukrot és egy csipet sót. Keverjük addig, amíg a masszánk egészen kifehéredik. Adjunk hozzá 2 tojást, és fokozatosan keverjük bele 290 g lisztet. Fedjük le a tésztát és tegyük 30 percre hűtőszekrénybe. A krémhez merülő mixer segítségével finoman keverjünk össze 350 g mascarponét, 60 g magas zsírtartalmú tejszínt, 2 zöldcitrom reszelt héját, 100 g zöldcitrom-lét, 100 g porcukrot, és 6 tojássárgáját. A kapott tésztát nyújtsuk ki egy enyhén lisztezett munkafelületen egy kicsit nagyobbra, mint a sütőlap mérete. Helyezzük a tésztát vajjal bekent sütőlapra, és villával szurkáljuk meg. Rakjunk rá kerek sütőpapírt és helyezzünk rá nehezéknek babot. A tortalapot 12 percig 230 ° C-on süssük, indirekt hőn. A 12 perc leteltével távolítsuk el a babot és a sütőpapírt, majd süssük további 8 percig. A tortalapot kenjük le a tojássárgájával és süssük még 1 percig. Kenjük rá a mascarpone-s alapkrémet és süssük további 25 percig, amíg a töltelék puding állagúra szilárdul. Végül hagyjuk kihűlni. Különlegesen ínycsiklandóan mutat, ha a tortánkat megszórjuk porcukorral, és enyhén megkaramellizáljuk egy flambírozó pisztoly, a konyhai szakzsargonban zsebsárkánynak nevezett eszköz segítségével.

Jó étvágyat hozzá!